Szacuny
2
Napisanych postów
40
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
2963
jestem od 8 lat wegetarianinem i mam zamiar zacząc swoja przygode z kulturystyka,w zwiazku z tym mam pytanko:
w miesie zawarta jest mala ilosc kreatyny i czlowiek jedzacy mieso dostarcza srednio 2g kreatyny dziennie, jak wiadomo wegetarianska dieta prawie wogole nie dostarcza kreatyny wiec tu nasuwa sie moje pytanie czy warto codziennie przy diecie wegetarianskiej suplementowac okolo 2g kreatyny plus co jakis czas "pelne" cykle kreatynowe czy tylko same cykle??
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
choc popatrzcie na goryle np
bardzo to podobne do człowieka a zywi sie tylko zielskiem
i ma znacznie silniejsze i wieksze miesnie niz ludzie hehe
jak podaje amerykanskie stowarzyszenie dietetykow
absolutnie jest mozliwe dostarczenie wszystkich aminokwasów ( niby najwazniejsze) oraz innych wartosci spozywczych bedąc na tego typu korycie
ale niestety przy bardzo bardzo roznorodnym asortymencie
Szacuny
31
Napisanych postów
1428
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
14364
W jakims tanim pismie czytalem, ze u wegetarian kreatyna powoduje widoczna poprawe skupienia i umiejetnosci zapamietywania oraz kojarzenia faktow. Czyli wegetarianom brakuje w diecie tej kreatyny i z pewnoscia wielu waznych aminokwasow. Moglbys wiecej, ale skoro nie chcesz...
Poza tym pisali jeszcze, ze wegetarianie lapiacy sie za kretke zaczynaja strasznie smierdziec , powaznie
Szacuny
133
Napisanych postów
9767
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
23577
Bejru - 2 g kreatyny i min. 500 mg karnityny. Karnityna to bowiem podstawowa witamina (wit Bt), do której niedoboru dochodzi przy dietach wegetariańskich.