Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

krew z nosa

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 29445

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 290 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 794
Witam od prawie 1,5 zauważyłem u siebie jak smarkam nos , patrze na husteczke a ona cała czerwona. Nie tak żeby ciekło ale cześto widze katar wymieszany z krwią. W nosie zawsze widze zaschnięte strupy z krwi. I wogóle mam od jakiegos czasu czasu takie napady kichania alergicznego ( jestem alergikiem) co wcześniej sie o tej porze roku nie zdarzało. Czasem rano, albo częsciej jak wychodze na dwór to boli mnie cholernie przegroda nosowa, tak jakby mi wyschła całkowicie.

Pewnie nie ma się czym przejmować bo wierze że to tylko ranki w nosie + alergia zwykła, ale wolę się dla pewności poradzić
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
aha jeszcze jedno: w sytuacji jezeli mam zrytą tą błone śluzową w nosie i zatokach to wład może się teraz przez źle wchłaniać?? Czy jest sens wogóle w tej chwili atakować nos czy może jakaś inna droga?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 93 Napisanych postów 10581 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 218873
na wysuszony nos kup sobie Alfarin (sam uzywam i polecam)
wcinaj troche wiecej vit C

pisze z wlasnego doswiadczenia (czasami krew potrafi mi leciec 8-10 razy dziennie)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
Rutinacea / Rutinoscorbin / inne - wprowadź do porządku dnia codziennego. Za jakiś czas naczynia włosowate powinny się uszczelnić.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ja nie jestem pewien czy własnie chodzi o wysuszony nos, czy to na przykład nie moga zatoki

wychodze np. na zimno i zachwile czuje jak mnie nos boli, jak nieraz przy gorączce z katarem, wkładam palec to się przylepia jakby krew zasychała. Albo nagle łapie mnie nagłe kichanie jak latem zod pyłków tylko na to musze brać np. 4 tabl virlix żeby zadziała a latem wystarczą 2. Dziwne...

no i co do krwi to nie to że nagle zaczyna mi kapać krew tylko mam cżesto zaschniete strupy z krwi w nosie, a smarkam to często katar krwaią zabarwiony, że hustecznka zaraz czerwona
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący

Zmieniony przez - arnold5551 w dniu 2007-11-19 16:22:21
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 93 Napisanych postów 10581 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 218873
tak jak wczesniej pisalem:

Rutinacea / Rutinoscorbin + Alfarin i bedzie dobrze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
I nawilżać pomieszczenia w których sie przebywa - obecnie z bardzo wysuszonym powietrzem wywołanym okresem grzewczym.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1132 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 29971
ja znam sie troche na tych krwotokach, bo jest to moj problem maly
zapewne jest tak jak mowia inni - chodzi o suche powietrze
w sezonie grzewczym jest to glowny problem
ja z natury mam slabe naczynia wlosowate
krwotoki lekkie, latwe do zatrzymania, jednak czesto nagłe i denerwujace
z tym ze ja dodatkowo mam lek izotek i od tego ekstra dodatkowe wysuszanie zasponsorowane mam
rutinoscorbin, wit c, i nawilzanie pomieszczenia w ktorym spisz itp, albo nosa
ja nawilzam tonimerem nos, dosyc drogi ale zel, dlugo w nosie utrzymuje wilgoc

push your limits!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
rozumiem , więc wg Was to jednak zwykłe malutkie krwotoki, bo ja się obawiałem że coś z zatokami
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 168 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 4984
A mnie się wydaje że masz słabe naczynia krwionośne ( naczynia włosowate ) i poprostu one pękają tworząc niewielkie krwotoki

Ring Jest Moim Kościołem,Walka Moim Niebem,Mixed Martial Arts Moją Religią

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1132 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 29971
dobrze mowisz
ale to wlasnie przez slabe naczynia krwionosne
dostaje sie krwotokow z byle powodow typu
suche powietrze wysuszajace nos
smarkanie
uderzenie sie w nos
czasem bez powodu
wlasnie dlatego polecono mu rutinoscorbin i wit C/wzmacniaja naczynia krwionosne/
caly czas o tym mowimy ale tu chodzi raczej o przyczyne przyczyny()czyli najprawdopodobniej suche powietrze

push your limits!!!

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Korektor - trądzik

Następny temat

RENTA DLA SŁABOWIDZĄCYCH ODPISZCIE PROSZE

Spalanie
Polecane artykuły