Leon23
...
Napisał(a)
Mam krwiaka kolan. LEkarze najpierw zrobili mi punkcje potem wsadzili w gips na 3 yg . Teraz mi zdjeto gips i krwiak nadal jes. Dano mi opaske ucskowo i kazano chodzic o kulach dopuki sie ni wchlonie. Moze ktos mial podobny przypadek i wie ile czasu moze trwac ta kontuzja. Za ile czasu szacunkowo moglbym zaczac treningi na silowni?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
ponoć przy krwiaku nei wsadza sie nogi w gips tak słyszałem jak sie chłonie i nie będzie cie niec bolało to mozesz ruszac na siłek ale nie szarżuj od razu
jak sie coś myle to boofi kasuj
jak sie coś myle to boofi kasuj
...
Napisał(a)
to byl duzy krwiak i zazwyczaj wsadzaja w gips
A nie wiecie ile zajmnie czasu jego wchloniecie?
A nie wiecie ile zajmnie czasu jego wchloniecie?
1
Leon23
...
Napisał(a)
roznie to bywa - zalezy jak szybko sie zorganizuje
mozesz mu zawsze pomóc ciepłem i roznymi masciami jak arcalen
doustnie tez cos pewnie by sie znalazo
co do gipsu - wiem ze sie unieruchamia - ale zeby gipsem i dlugo - coz moze takie maja metody - moze po prostu kontuzja wymagała gipsu
co do kasowania - to jest dyskusja - i jak ktos nie pieprzy kompletnie bez sensu to nei kasuje
(jak ktos komus pranie mózgu robi )
mozesz mu zawsze pomóc ciepłem i roznymi masciami jak arcalen
doustnie tez cos pewnie by sie znalazo
co do gipsu - wiem ze sie unieruchamia - ale zeby gipsem i dlugo - coz moze takie maja metody - moze po prostu kontuzja wymagała gipsu
co do kasowania - to jest dyskusja - i jak ktos nie pieprzy kompletnie bez sensu to nei kasuje

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
...
Napisał(a)
ale jeżeli bym sie mylił ( w tym wypadku jednak miałem racje ) to wolałbym żeby potem ludzie nie czytali i przypadkiem nie słuchali
w końcu o zdrowie tu chodzi 

...
Napisał(a)
no też tak uważam - i jak mi się cos rażące wydaje to lepiej kasuję
choć i jak moge się czesto mylic ...
wiec spoko :-]
choć i jak moge się czesto mylic ...
wiec spoko :-]
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
...
Napisał(a)
przy krwiakach NIGDY nie stosuj maści rozgrzewających. stosuje się zastrzyki w brzuch które rozrzedzają krew np Cleraxine. noga powinna być non stop schładzana okładami i nie wolno ją nagrzewać ani naświetlać.
poza tym nogi należy trzymać w górze.
zastosowanie unieruchomienia może spowodować zesztywnienie kolana i długą rehabilitację
poza tym nogi należy trzymać w górze.
zastosowanie unieruchomienia może spowodować zesztywnienie kolana i długą rehabilitację
1
...
Napisał(a)
dokładnie tak jak poprzednik stosuje sie zimno które powoduje zwęzenie naczyn krwionośnych i przyspiesza resorbcje krwiaka. Gdy zastosujesz na krwiaka ciepło spowoduje to dodatkowe uwolnienie mediatorów stanu zapalnego ( bradykinina) co spowoduje powiekszenie zapalenia na cały staw kolanowy. Okłady z lodu kilka razy dziennie i wysokie ustawienie konczyny ułatwia resorbcje krwiaka
2
mgr fizjoterapii
terapeuta manualny
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!