witam, mianowicie mam taki problem, że mam krzywy zgryz tzn. dolną szczękę bardziej wysuniętą niż powinna być... jest na równi z górną. Gdy byłem mały lekarz dał mi taką jakby "uzdę" :) i miałem w tym chodzić, lecz za nic nie mogłem ponieważ barzdo mnie uciskała a wtedy nie rozumiełam, że to konieczne... Czy w tym wieku da się to jeszcze skorygować ?
byłem u lekarza to mówi, że jedyne wyjście to aparat na zęby, stały.
Jeśli nie jest za późno to czy mógłbym w nim iść do wojska? Bo po mieście nie uśmiecha mi się zbytnio w nim chodzić, a, że akurat idę do wojska za ponad rok to by mi się to wszystko ładnie zgrało... I czy w ogóle mogę w tym do wojska iść czy nie można. I jeszcze pytanie jedno skoro jesteśmy przy tematyce uzębienia
czy jest coś takiego jak szyna na zęby na noc, oglądałem dzień świra i tam mówił dentysta, że zaleca szyne jeśli zaciska zęby... A ja również zaciskam, zgrzytam także uważam, że też by mi się to sprzydało
z góry thx za pomoc,
pozdrawiam
byłem u lekarza to mówi, że jedyne wyjście to aparat na zęby, stały.
Jeśli nie jest za późno to czy mógłbym w nim iść do wojska? Bo po mieście nie uśmiecha mi się zbytnio w nim chodzić, a, że akurat idę do wojska za ponad rok to by mi się to wszystko ładnie zgrało... I czy w ogóle mogę w tym do wojska iść czy nie można. I jeszcze pytanie jedno skoro jesteśmy przy tematyce uzębienia
czy jest coś takiego jak szyna na zęby na noc, oglądałem dzień świra i tam mówił dentysta, że zaleca szyne jeśli zaciska zęby... A ja również zaciskam, zgrzytam także uważam, że też by mi się to sprzydało
z góry thx za pomoc,
pozdrawiam