Szukając kursu na trenera personalnego nie mogłem znaleźc żadnej opinii na temat kursu na tej uczelnii (Akademia Mistrzostwa Sportowego we WROCŁAWIU)dlatego postanowiłem rozpoczac ten wątek. Myślałem, że kurs na uczelni wyższej nie odbędzie się w formie "masówki" jednak się myliłem. Widac było, że prowadzący kurs nie ogarniają tak dużej grupy kursantów, poziom wiedzy może i maja duży gorzej z przekazaniem. Zajęcia teoretyczne i praktyczne odbywały się w klubie pure jatomi w remonie, panujący dookoła hałas i tłum ludzi nie pomagał w przyswojeniu wiedzy, ledwo było słychac prowadzących, poza tym przerzucano nas z sali do sali bo co chwila były jakieś zajecia fitness. Jeżeli chodzi o program kursu opisany na stronie internetowej uczelnii to niestety nie został w pełni zrealizowany, a na egzaminie oczywiście było wymagane wszystko. Nie dziwię się , że tak duzo osób nie zdaje egzaminu po tym kursie. Jeżeli jestes osobą nie mająca na co dzień styczności z siłownią i kulturystyką to nie polecam tego kursu, to niestey następna rzecz która mnie bardzo rozczarowała, duży nacisk na prace na izolowanych mięśniach na siłowni...troche to moim zdaniem nie nowoczesne podejscie do tematu TRENER PERSONALNY. Muszę za to bardzo pochwalić moduł z crossfitu, który trwał 2 dni, duża bardzo przydatna dawka wiedzy, prowadzący Marta i Jarek naprawdę zrobili to profesjonalnie i widać , ze porządnie się przygotowali.
3