Cześć wszystkim, mam pytanko chciałem sie zapisac na bjj albo na lutalivre w zasadzie to na lutalivre ale obawiam się skrętówek gdyż słyszałem że są niebezpieczne a na LL powszechnie stosowane. Czy jak bede szybko klepał i nosił jakieś ściągacze to ryzyko kontuzji będzie minimalne czy lepiej na bjj? Choć LL ogólnie bardziej mi się podoba. Z góry dzięki.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Ales namieszal. Na bjj tez sa skretowki. I tez sa powszechnie stosowane. Sa to dosc wredne dzwignie, ale jak odpowiednio szybko klepniesz to nic ci nie bedzie. Nie panikuj.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
hulio nie stresuj sie. Tylko niech Ci nie przyjdzie do glowy motyw proby przetrzymania jak to zauwazylem mlodzi czesto chca praktykowac traktujac trening jak walka o Mistrzostwo Swiata, bo bedziesz nielada problem i przymusowy urlaub;)
Grappling
...
Napisał(a)
od 3 lat jak trenuje byl u nas jeden przypadek lekkiego przeciagniecia skretowki.
jak chodzilem pewien czas na bjj to nie mielismy skretowek.
jak chodzilem pewien czas na bjj to nie mielismy skretowek.

SILA MIESNIA A NIE MIESA!
Luta Livre Poznan Team
...
Napisał(a)
mi tylko raz gosc wykrecil, tez w ciagu trzech lat, a jak gralem w pilke to mialem skrecona kostke przynajmniej dwa razy do roku...
.
...
Napisał(a)
Gdzie ci wykręcił w kostce? Nie no tak zastanawiałem sie nad tym bo wiem że w bjj skretówki są zakazane, a w sw nie, no ale to chyba odnośnie zawodów, wiadomo jak tam się każdy stara.
...
Napisał(a)
Zawody to pikus.
Najciezsze kontuzje zdazaja sie na treningu a na takowym nie ma technik zakazanych. Jedynie zdrowy rozsadek.
Moja polityka byla zawsze taka sama. Leg lockow nie uczyc i nie pokazywac. Co zreszta ma odzwierciedlenie w przepisach Bjj.
Najciezsze kontuzje zdazaja sie na treningu a na takowym nie ma technik zakazanych. Jedynie zdrowy rozsadek.
Moja polityka byla zawsze taka sama. Leg lockow nie uczyc i nie pokazywac. Co zreszta ma odzwierciedlenie w przepisach Bjj.
...
Napisał(a)
Zabronione w Bjj zabraonione w Judo ale i tak sa cholernie skuteczne i nie tylko mi sie podabaja ;)
A co kontuzji to chyba bardziej na zawodach sie czesciej zdarzaja bo kazdy chce za wszelka cene wyjsc z dziwgni a na treningu to robia tylko tak kamikaze
A co kontuzji to chyba bardziej na zawodach sie czesciej zdarzaja bo kazdy chce za wszelka cene wyjsc z dziwgni a na treningu to robia tylko tak kamikaze
Grappling
...
Napisał(a)
no na zawodach to zazyczaj trzeba brac poprawke na to ze ludzie sa napaleni, ja tam zawsze przyjezdzam z kontuzja, bo jak sie jest spietym, to latwo sobie cos uszkodzic
na treningu tez mialem kontuzje pare razy ale tylko dlatego ze liczylem na zdrowy rozsadek tego z ktorym cwiczylem...
oczywiscie bardzo dobrze miec ze soba suchy lod, to pozwala zaosczedzic wiele problemow
na treningu tez mialem kontuzje pare razy ale tylko dlatego ze liczylem na zdrowy rozsadek tego z ktorym cwiczylem...
oczywiscie bardzo dobrze miec ze soba suchy lod, to pozwala zaosczedzic wiele problemow
.
...
Napisał(a)
Paablo,
Rozgraniczenie zabronione/legalne powstalo jako konsensus tego co moze byc niebezpieczne w pewnych warunkach a co prawie na pewno doprowadzi do nieszczescia.
Techniki zakazane sa na ogol b. skuteczne.
Wspomne nie tyle o dzwigniach na nogi, czy kregoslup ale o rzutach pikujacych czy tzw. Kawazu-gake, Kani-basami.
To wszystko niesie za soba duze ryzyko urazu i czesto takie techniki sa nie tylko latwe w egzekucji jak i nauce i cwiczeniu.
Zmieniony przez - hast w dniu 2004-11-04 08:31:22
Rozgraniczenie zabronione/legalne powstalo jako konsensus tego co moze byc niebezpieczne w pewnych warunkach a co prawie na pewno doprowadzi do nieszczescia.
Techniki zakazane sa na ogol b. skuteczne.
Wspomne nie tyle o dzwigniach na nogi, czy kregoslup ale o rzutach pikujacych czy tzw. Kawazu-gake, Kani-basami.
To wszystko niesie za soba duze ryzyko urazu i czesto takie techniki sa nie tylko latwe w egzekucji jak i nauce i cwiczeniu.
Zmieniony przez - hast w dniu 2004-11-04 08:31:22
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!