Witam, mam pytanie co do tego Leku 'Metypred' bo to jest steryd i jeszcze 2 inne leki (polocard i polfilin), lekarz kazał mi go zażywać na zmiany naczyniowe (poprawa krążenia) i mam stosować 1/4 tabletki która ma 4mg czyli ja mam brać rano 1mg, czytałem o tym leku na stronkach że można się uzależnić, mieć jakieś skutki tzw zwiększenie wagi, owłosienie itp. Ja ten lek stosuje już lekko ponad 2 tygodnie ale nadal nie zauważyłem poprawy na nodze wiec czy mam powiedzieć lekarzowi żeby zacząć odstawiać bo nie widać poprawy? i po jakim czasie zażywania można się uzależnić?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Dlaczego od tego typu leku miałbyś się uzależnić...
Jeśli nie ma najmniejszej poprawy wracaj do lek i powiedz o tym.
Jeśli nie ma najmniejszej poprawy wracaj do lek i powiedz o tym.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Tego leku podobno niemozna odstawic tak nagle wiec co by sie stało jakby się odstawiło?
...
Napisał(a)
a co ci konkretnie dolega/ ja bralam to na zapalenie sciegien i musze powiedziec ze krazenie faktycznie ten lek poprawial bo w okresie stosowania tego leku zniknal mi problem puchniecia kostek po dlugim siedzeniu przy komputerze. 1 mg to tak tyci tyci dawka wiec nie bedzie zadnych skutkow ubocznych po odstawieniu. nie wolno np zazywac przez tydzien dawki np 16 mg lub wiecej i gwaltownie odstawic. trzeba stopniowo zmniejszac. a jak zazywasz 1 mg to juz nie ma mnieszej dawki
1
...
Napisał(a)
Metypred to lek o silnym działaniu przeciwzapalnym. Skontaktuj się z lekarzem jeżeli nie zauważasz jego działania. Lek ten przy długotrwałym braniu, może powodować rozległe skutki uboczne, więc lepiej bezsensownie się nie faszerować.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Dziwne ciśnienie po treningu
Następny temat