Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
362
Witam, czy to npemralne że mięśnie na lewej ręce rosną mi jakoś wolniej,ćwicze 3 miechy a różnica już jest dość spora :-, jak temu zapobiec? zauważyłem za na treningu szybciej męczy mi sie prawa strona, może rozwiązaniem byłoby chwytać sztange blizej prawej strony żeby była dźwignia i obiążało prawą, a może bardziej angażować tą lewą stronę? proszę o radę
Szacuny
0
Napisanych postów
54
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
438
Ehh.. nie wygladasz na kogos, kto tutaj dopiero przyszedl i troche artykulow przeczytales, ale widze, ze chyba nie te odnoszace sie do Twojego tematu. W ciagu ostatnich kilku dni pojawilo sie kilkanascie tego typu tematow !
Zeby nie byc zlosliwym, odpowiem: nigdy tego nie wyrownasz, mozes co najwyzej zminimalizowac roznice. Czesciej uzywaj sztangielek, nie dokladaj czasem ciezaru, serii czy powtorzen na slabsza reke. Tylko pogorszysz sytuacje.
Z czasem z pewnoscia roznica nie bedzie duza, a i tak nie bedzie to dla osob posrednich jakos znaczaco widoczne.
Kazdy tak ma - zmierz sobie np. oba przedramiona, oba uda, lydki.. z pewnoscia nie bedziesz miec ich idealnie rownych.
Szacuny
10
Napisanych postów
511
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
8504
z czasem roznica powinna znikac, a co do meczenia prawej reki zauwazylem ze przy niektorych cwiczeniach niby pracuja obydwie rece ale cialo automatycznie prawa reka ciagnie do gory , a lewa podnosi lekko jesli cwiczenia nie sa wykonywanie dokladnie i technicznie :) to moze byc jeden z powodow twoich problemow :) popracuj nad technika i dokladnoscia przy powtorzeniach, nie 'tancz' ze sztanga, nie wyginaj smialo ciala, pracuj tymi miesniami , ktore sa wykorzystywane do cwiczenia , ktore wlasnie wykonujesz i staraj sie ograniczac wszelkie inne ruchy. tyle :)
Szacuny
9
Napisanych postów
1203
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6269
dostosuj obciążenia do słabszej części, ale musza byc one takie same i równomiernie rozłożone. po paru latach nie widac różnicy miedzy rękami.Z poczatku czesto pojawiaja sie różnice, ale z czasem sie to wyrównuje.
Faktycznie w ćwiczeniach na klatke mozesz używac sztangielek by równomiernie obciążać ręce
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
362
no i próbowałwm się koncentrować na lewej ręcę, tej mniej rozwiniętej, a tu jak na złość jakoś nie chce się męczyć tak jak by była dużo silniejsza od prawej która wizualnie jest większa, hm.... zaczynam podejrzewać że może lewa jest odrobine krótsza:>
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
83
mam prawie ten sam problem. prawa reka jest wieksza od lewej , ale to jestem w stanie zrozumiec .ale nie rozumiem tego ze choc przez dwa tygodnie cwicze tylko jedna lewa reke to i tak czuje "pompowanie" tylko prawej a nawet lekki ból. czego to przyczyna? prosze o rade i szybka odpowiedz bo ta sytuacja kompletnie demotywuje do cwiczenia... -,- z gory dzieki...