Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
62
Witam wypadają mi włosy przez nerwicę.. Byłem u dermatologa który mi przepisał "loxon 5%". Przeczytałem ulotkę itd.. I doczytałem się że jest to przeznaczone na łysienie androgenowe(do końca nie rozumiem ale chyba łysienie za sprawą genów?) u mnie w bliskiej rodzinie nie ma łysych ludzi , nie ma nic wspomniane o stresie. Teraz nie wiem czy to brać czy nie.. Nie chcę się nabawić jakiś skutków ubocznych.. Ten dermatolog jest widocznie bardzo słaby i żałuję że do niego poszedłem.. Wydałem 35 zł na to g**** i teraz nawet nie wiem czy to używać.. Co o tym sądzicie..
Szacuny
9
Napisanych postów
1730
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
16892
Androgeny – hormony płciowe o budowie sterydowej o działaniu maskulinizującym fizjologicznie występujące u mężczyzn, jak i w małych stężeniach u kobiet. (wikipedia)
W tym przypadku lek ten jest na łysienie powodowane przez testosteron.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
pewnie pomyślała, że nerwica nie ma nic z tym wspólnego i przepisała loxon... Co do loxonu nie chce cię demotywować ale akurat mi nie pomógł, długo stosowałem i nic. Ale nie sugeruj sie moim zdaniem, bo każdemu coś innego pomaga... Skoro już kupiłeś to 'psikaj' :)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
A jeszcze dodam. To, że masz nerwice nie oznacza, że przez nią tracisz włosy. Wybierz się do dobrego lekarza, powinien ci wykonać wszystkie niezbędne badania w tym kierunku i będziesz wiedział. Wypadanie włosów to efekt wielu zaburzeń hormonalnych, choroby tarczycy itd/