Witam!
Mam pytanie bo kolega coś mi mówił ,że jak się ser żółty roztopi to traci wartości odżywcze ( białko) i tylko niezdrowy tłuszcz zostaje- czy to prawda?? Ser żółty czasami podjadam, np. 4 kanapki z tuńczykiem+ 2 z serem, z tłuszczami się mieszczę, proporcje kwasów zachowane i tak mnie ciekawi bo czasami lubię sobie kurczkowo-serową zapiekankę zrobić i dodać około 100g sera, to jak jest z tym roztopionym serem? Pytanie może z dupy ale jak się dowiem to będę wiedział i może ogranicze takie "zapiekankowe " akcje. Pzdr.
Zmieniony przez - bartiall w dniu 2008-05-07 15:41:12
Zmieniony przez - bartiall w dniu 2008-05-07 15:41:42
Mam pytanie bo kolega coś mi mówił ,że jak się ser żółty roztopi to traci wartości odżywcze ( białko) i tylko niezdrowy tłuszcz zostaje- czy to prawda?? Ser żółty czasami podjadam, np. 4 kanapki z tuńczykiem+ 2 z serem, z tłuszczami się mieszczę, proporcje kwasów zachowane i tak mnie ciekawi bo czasami lubię sobie kurczkowo-serową zapiekankę zrobić i dodać około 100g sera, to jak jest z tym roztopionym serem? Pytanie może z dupy ale jak się dowiem to będę wiedział i może ogranicze takie "zapiekankowe " akcje. Pzdr.
Zmieniony przez - bartiall w dniu 2008-05-07 15:41:12
Zmieniony przez - bartiall w dniu 2008-05-07 15:41:42