Szacuny
3
Napisanych postów
31
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
302
witam mam pytanie odnośnie maślanki czy picie np litra na dzień nie zaszkodzi mi czy to nie za duzo<maslaka 1,5%> i czy nie przytyje od tego i czy picie na noc mleka albo maslanki nie jest szkodliwe poniewaz piłem na noc i zawsze rano i kiedy wypije wieksze ilosci mleka chce mi sie siku i czy nie wypycha mi to brzucha, czy nie przytyje sie od tego
pozdrawiam kuba
Szacuny
1
Napisanych postów
131
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1465
Czytałem ostatnio trochę o diecie monteniaq i tam jest maślanka stanowczo odradzana. Szczerze nie doczytałem jeszcze dlaczego ale sądzę że zaraz jakiś expert to wyjaśni.
Szacuny
255
Napisanych postów
13305
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
45261
pewnie dlatego jest odrazdzana bo znajduje się tam odpowiednik cukru w mleku czyli GALAKTOZA inaczej mówiąc CUKIER PROSTY . Ale jego ilość jest mała co przy wyliczonej diecie nie ma kompletnie żadnego znaczenia
po drugie maślanka ma wiele właściwości pomagających w trawieniu dlatego warto uwzględniać ją w diecie
Co do pytania o mase po maślance to zostawiam bez komentarza
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Szacuny
0
Napisanych postów
48
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1659
Maslanka jest bardzo dobrym produktem, ale raczej odradzam picie jej na noc. Zawiera sporo weglowodanow i moze otluszczac. Niemniej jako dodatek do posilkow jest wartosciowa :)