Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
333
Witam
Obecnie jestem na masie i wprowadzilem nowy posilek makaron z twarogiem.
Mam problem co do makaronu, kupilem lubella pelne ziarno ale ma bardzo malo kalori 150 i 26 weglowodanow na 100 g
Czy mozecie polecic jakies inne makarony czy lepiej ryz z twarogiem.
Ogolnie ustalilem sobie ze w jeden dzien jem ryz z filetem z kurczaka a w drugi makaron z twarogiem
Z gory dzieki za odpowiedz
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
michał3339
domer
Dietę warto urozmaicać zmieniając różne źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Wystarczy znać ich najważniejsze źródła.
wiem tylko ze ja 16 lat mam i tak od rodzicow na diete pieniadze wyciagam to chyba nic mi nie bedzie jak raz twarog z makaronem a raz ryz z filetem l?
Jak zarobie w wakacje to bede mial troche lepsza dietke ale rezultaty widac jestem poczatkujacy pozdro
No dobrze, ale rodzice kupują jedzenie do domu więc tak czy siak coś jesz zatem możesz ich poprosić o to aby kupowali produkty dobrej jakości. W Twoim wieku nie zaleca się restrykcyjnej diety, w zupełności wystarczy sama zmiana nawyków żywieniowych.
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Szacuny
14
Napisanych postów
1021
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
27408
Nie traci wartosci, tylko pęcznieje łapiąc wodę ;). 100g suchego makaronu to ok 200-250g po ugotowaniu( w zaleznosci od tego czy w miarę al dente czy miękka ciapa).
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
333
domer
Dietę warto urozmaicać zmieniając różne źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Wystarczy znać ich najważniejsze źródła.
wiem tylko ze ja 16 lat mam i tak od rodzicow na diete pieniadze wyciagam to chyba nic mi nie bedzie jak raz twarog z makaronem a raz ryz z filetem l?
Jak zarobie w wakacje to bede mial troche lepsza dietke ale rezultaty widac jestem poczatkujacy pozdro
Szacuny
3363
Napisanych postów
8469
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
407869
Ziemniaki. Są tanie. I to dobre źródło ww. I nie musisz jeść filetów z kurczaka. Można jeść udka (taniej i moim zdaniem smaczniej), podroby, wieprzowinę.