
skład
150g makaronu durum (ja preferuje świderki, muszelki albo rurki)
jajka - w zależności od tego ile chcecie, ja daje 6
20 dag żółtego sera do smaku (nie wliczam do bilansu)
oliwa do podsmażenia
1-2 pomidorów
mała cebula
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
cebule kroimy w kostke i wrzucamy na patelnie razem z pomidorami aż się przyrumieni. Następnie wrzucamy na patelnie ugotowany makaron i podsmażamy ok. 3 min po czym wylewamy jajka. Wszystko mieszamy aż to otrzymania w miare gęstej konsystencji.
Wartości odżywcze
B 10g/jajko
W 117g
T 8g/jajko+oliwa wg uznania
pozdrawiam
LEKCJA UŻYWANIA FORUM http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf
"Nie czujesz że żyjesz dopóki nie poczujesz granic możliwości"