wysilek fizyczny przy nadcisnieniu jest w sam raz na ten problem,tak przynajmniej piszą w moich ksiażkach
najpierw jednak skonsultowac te treningi z lekarzem oczywiście. nie wiązałabym nadcisnienia z nerwowoscią. Jestem okropnym nerwusem jakich mało,a mimo to mam raczej niskie cisnienie,na tej dolnej granicy. Byc moze dlatego ze duuuuuuzo sie ruszam,a przede wszystkim regularnie - dlatego polecam!
a zaleca sie wysiłki wytrzymałosciowe, dynamiczne(marsz, bieg, jazda na rowerze) i własnie jak Jakryc powiedział unikanie cwiczen statycznych czyli siłowych. Treningi powinny byc podejmowane 3-4 razy w tyg a intensywnosc umiarkowana, nie powinno sie przekraczac 60% swoich mozliwosci.
Lezard spróbuj czosnku,jak nie chcesz w naturalnej formie to bierz aliofil, byc moze ten sok z aronii tez obniza,ale czosnek(aliofil) to sprawdzone przeze mnie
Zmieniony przez - oska5 w dniu 2005-12-20 19:42:39
Zmieniony przez - oska5 w dniu 2005-12-20 19:44:34

a zaleca sie wysiłki wytrzymałosciowe, dynamiczne(marsz, bieg, jazda na rowerze) i własnie jak Jakryc powiedział unikanie cwiczen statycznych czyli siłowych. Treningi powinny byc podejmowane 3-4 razy w tyg a intensywnosc umiarkowana, nie powinno sie przekraczac 60% swoich mozliwosci.
Lezard spróbuj czosnku,jak nie chcesz w naturalnej formie to bierz aliofil, byc moze ten sok z aronii tez obniza,ale czosnek(aliofil) to sprawdzone przeze mnie

Zmieniony przez - oska5 w dniu 2005-12-20 19:42:39
Zmieniony przez - oska5 w dniu 2005-12-20 19:44:34
"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."