Szacuny
3
Napisanych postów
289
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
13888
Czy taki schemat jest prawidłowy. Godzinny trening,po nim gainer, nastepnie jacuzzi czy masaze wodne. Mam tez do dyspozycji saune,ale czy pobyt w saunie po treningu siłowym nie nasili katabolizmu potreningowego? Taka regeneracja trwała by do 30 minut po treningu. prosze o wypowiedz zaawansowanych zawodników, nastolatkom z góry mówie niewpisywac się!!!
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1224
jacuzzi jak najbardziej po treningu przyśpieszą rozluźnienie napięcia mięśniowego, a co za tym idzie przyśpieszą okres regeneracji. Wszystko dzięki temu że dzięki wyższej temperaturze rozszerzą się naczynia krwionośne i dzięki temu więcej krwi będzie napływać do mięśni. Sauna niewskazana może dojść do zasłabnięcia po bardzo intesywnym wysiłku. Co do masaży wodnych nie mam zdania nigdy nie korzystałem.
Szacuny
4
Napisanych postów
39
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
309
sauna ofszem ale przy bardzo intensywnych treningach i 2 rqzy w tygodzniu max!! najlepoei w dni nietreningowe lub przynajmniej 10 h po!! poczym 30 min odpoczynku!! saune mozna zastapic goraca kapiela!! ale to juz od ciebie zalezy!! nalezy pamietac aby po intensywnych cwiczeniach nie wchodzic odrazu do ciepłego otoczenia czyli sauna kapiele goraca badz gorace jacuzzi! po saunie nalezy stopniowo ochładzac organizm (nastepuje hartowanie)!! to tyle co pamietam:) wiecej informacji moge jeszcze udzielic ale musze zajzesz w notatki:DDD