Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
4
Napisanych postów
104
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2485
witam
Panowie mam taka sprawe ostatnio bylem u dermatologa bo ma mpewne problemy ze skora. Lekarka przepisała mi METYPRED 4mg.
Od jakiegos czasu cwicze na silowni, do tego areoby celem schudniecia :) wyczytalem, ze po tych tabletkach nie mozna cwiczyc. Stad moje pytanie prwda to czy nie, jesli tak to dlaczego ewentualnie jakie moga byc tego skutki.
Jak te tabletki dzialaja na organizm?
Mam je brac przez okres dwoch miesiecy,2 miesiace bez cwiczen to straszna porazka dla mojeg ozalozonego celu :/
Szacuny
2
Napisanych postów
36
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7971
Nie schizuj, będzie dobrze. 8mg to i tak mało. Popatrz na dawkowanie z linku, przy ilościach 20 lub 40mg na pewno odbija się to na zdrowiu, ale nie przy twoim dawkowaniu. Zresztą zacznij obserwować organizm, w przypadku niepokojących objawów zrób baste z siłką. Jeszcze raz będzie dobrze :)
Szacuny
4
Napisanych postów
104
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2485
bo dopiero w domu na recepcie wyczytalem :/ jakbym wiedzial odrazu to bym mowil zreszta mowila mi, ze widzi ze chyba cwicze ale nie mowila nic o skutkach ubocznych czy cos wiec nie wiem :/ a teraz nie usmiecha mi sie isc znowu na prywatna wizyte placic 100zl zeby tylko zapytac
Szacuny
16
Napisanych postów
3727
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
70059
jak ty tam nie widzisz odp to kurva mac...masz problemy z nerkami?te leki oslaboaja orgaznizm na maxa ty dorzucasz silke wiec wyniszczenie pidwojne poza tym te leki katabolicznie wplywaja na miesnie.
Szacuny
95
Napisanych postów
10222
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
44318
jw
nie widze trenowania na tym sadzac po opiniach ludzi z innych for stosujacych to,podejrzewam ze treningiem tylko dojedziesz organizm. No ale kazdy przypadek jest inny,sam pewnie lajtowo probowalbym cos tam machac zelazem. Moze jest jakis odpowiednik tego leku nie grajacy tak na organach.
12 spampostów w suplach i MMA
15 w odżywianiu
dlugo dlugo nic...
DOPING - spampost nr 100 <brawo>
Szacuny
2
Napisanych postów
36
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7971
Brałem Metypred na zapalenie ścięgna i nie miałem żadnych skutków ubocznych. Oczywiście ćwiczyło mi się normalnie. Wszystko zależy od dawki jaką masz przepisaną. Ja brałem połówke na wieczór