starałam się szukac o tym wiadomości, ale opinie są różne i końca z tym nie moge dojść, a więc czy ćwiczenia na mięśnie skośne brzucha powodują zaniknięcie wcięcia w talii u kobiet? chodzi tu o ćwiczenia czysto rekreacyjne, 3 razy w tygodniu, 3 serie po 10 powtórzeń
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
To jest uzależnione od intensywności treningu. Ćwiczenie skośnych dużym ciężarem (np: obciążoną sztangą) i małą ilością powtórzeń (tak do 15) bardzo rozbudowuje mięśnie skośne i rzeczywiście zmniejszy wcięcie w talii. Ale ćwiczenie rekreacyjne beż ciężarków np: na twisterze jak niunia po 50 powtórzeń może je tylko podkreślić, bo będzie oddziaływać na wolnokurczliwe włukna mięśni, a one prawie wcale nie zwiększają optycznie rozmiarów. pozdr
...
Napisał(a)
j.w.
wszystko zalezy od intensywnosci i czasu
ja np. krece 2,3 razy w tyg po 5-10 minut na twisterze+20-30kg wiec
nie mam problemow ze wcieciem...
wszystko zalezy od intensywnosci i czasu
ja np. krece 2,3 razy w tyg po 5-10 minut na twisterze+20-30kg wiec

nie mam problemow ze wcieciem...
FITNESS ACADEMY King Square Kraków
"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."
...
Napisał(a)
ja wyraźne wcięcie w talii mam dziedziczne, ale cwiczac prawie codziennie 3x20 powtorzen jakiegos wielkiego zaniku nie zauwazylam... bardziej juz koncentruje sie na zaniku niepotrzebnego tluszczu z tych okolic niz nad powstawaniem miesni^^
...
Napisał(a)
a co sadzice o hula hop... aby krecic nim okolo 30 minut? dodalam je do aerobow zaraz po treningu silowym na brzuch dobrze zrobilam? chodzi mi o uwydatnienie tali...
...
Napisał(a)
dzięki za info, to ciągle mnie nurtowało
a na hulahopie też bym sobie chętnie pokreciła, ale po pierwsze nie mam a po drugie już nie umiem, umialam jako mały brzdąc a teraz calkowicie zapomniałam
więc zostały mi zwykłe ćwiczenia
Zmieniony przez - licek w dniu 2005-08-18 22:05:48

Zmieniony przez - licek w dniu 2005-08-18 22:05:48
...
Napisał(a)
Hej :) Niby już znam odpowiedź na pytanie ale nurtuje mnie jedna rzecz.
http://sport.spryciarze.pl/zobacz/jak-cwiczyc-miesnie-brzucha-sklony-boczne-na-lawce-rzymskiej
Czy jeśli raz w tygodniu przy treningu brzucha (powiedzmy po "allahach" zrobie sobie to cwiczenie to czy właśnie (jak wyżej) talia sie nie rozrośnie? (Mam w talii jakoś 69/68cm przy wzroście 170)
http://sport.spryciarze.pl/zobacz/jak-cwiczyc-miesnie-brzucha-sklony-boczne-na-lawce-rzymskiej
Czy jeśli raz w tygodniu przy treningu brzucha (powiedzmy po "allahach" zrobie sobie to cwiczenie to czy właśnie (jak wyżej) talia sie nie rozrośnie? (Mam w talii jakoś 69/68cm przy wzroście 170)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!