Szacuny
2
Napisanych postów
75
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
4524
"Natomiast lepiej przyswajalne przez ludzi organizm są preparaty mleczanu magnezu, w postaci tabletek dojelitowych (np.Magvit B6) , co zapewnia optymalne wchłanianie substancji czynnych dokładnie w miejscu do tego predysponowanym. Nierozpuszczalna otoczka pokrywająca ten preparat w kwaśnym środowisku soku żołądkowego gwarantuje uwalnianie substancji aktywnych (magnezu i witaminy b6) dopiero w obszarze słabego zasadowego środowiska jelita cienkiego, czyli w miejscach ich maksymalnego , tzn. 100% wchłaniania"
Szacuny
18
Napisanych postów
1126
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
19199
Panowie dzisiaj miałem lekką kłótnie z panem z apteki który przekonaywał mnie że mleczan jest lepiej przysfajany niż wodoroasparagiunium (czterowodny) który znajduję sie w naszym FOLOMAGU b6 Jak to wkońcu jest !?!? Osoba ta była bardzo pewna siebie !? Może ktoś wie może ktos posiada jakieś badania albo ciekawe artykuły please bede bardzo wdzięczny
Szacuny
0
Napisanych postów
688
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
12887
"poza tym mleczan to chyba tez chelat"
Chyba? W takim razie jest chyba skuteczny. A jesli nie? Zapytam znajomego chemika, moze cos mi powie ciekawego w tej materii. Dlaczego niektorzy lubia sobie utrudniac zycie zamiast siegac po to, co sprawdzone?