Szacuny
1
Napisanych postów
3
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
17
Witam,
Jak widać na zdjęciu mam mocno widoczne żyły na nogach, nie wygląda to zbyt estetycznie. Byłem z tym już u chirurga naczyniowego który po zrobieniu USG powiedział że w tej chwili żyły są drożne i nie kwalifikują się do usunięcia. Już sam nie wiem co z tym zrobić, rozważałem jakieś prywatne zabiegi zamykania naczyń laserem. Pod wieczór czuje delikatny ból zwłaszcza w prawej nodze. Może ktoś z Was miał podobne problemy i może udzielić jakichś cennych rad Pozdrawiam
Szacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Wygląd naszego ciała jest uzależniony w znacznym stopniu od tego, jak się odżywiamy i jaka jest nasza aktywność fizyczna. W sytuacji, gdy spożywamy więcej kalorii niż nasz organizm potrzebuje - tyjemy. Z kolei, gdy jemy mniej niż potrzebujemy - chudniemy. Im bardziej chudniemy, tym niższy jest poziom naszej tkanki tłuszczowej. To z kolei przyczynia się do uwidocznienia naszych mięśni i żył. Stają się one większe i bardziej wyraziste. Pojawić się mogą również w miejscach, gdzie nigdy ich nie mieliśmy.
Żyły tego typu nazywa się waskularyzacją, która zdecydowanie jest pożądana w kulturystyce. W Twoim przypadku żyły na nogach są rzeczywiście mocno widoczne. Jednak patrząc na Twoją nogę, to jesteś bardzo chudy, więc nie ma co się dziwić. Masz w udzie tyle, co większość osób trenujących w bicepsie. Nie ma więc co się dziwić, że waskularyzacja jest na tak wysokim poziomie.
Zdecydowanie nie jest to nic złego i lekarz powinien Ci to powiedzieć. Nie ma żadnych powodów do obaw. Jak chcesz zmniejszyć ilość żył na nogach lub całym ciele, to musisz po prostu przytyć.
Szacuny
1
Napisanych postów
3
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
17
Bardzo duży wysiłek fizyczny raczej nie, chociaż zawsze regularnie ćwicze pompki, drążek itd. Naczyniowiec u którego byłem ostatnio powiedział podobnie jak kooozaq, że najlepiej by było gdybym trochę przytył wtedy żyły nie były by tak widoczne. Ja akurat wole nogi bez żył :), czyżby taka uroda? Mi to już bardziej przypomina żylaki, ale skoro USG pokazuje że są drożne. Nie wiem co z tym robić :(
Szacuny
1
Napisanych postów
3
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
17
W moim przypadku przytycie jest baaardzo trudne, żeby nie powiedzieć że wręcz nie możliwe. Mogę jeść co chce i ile chce i nic, już nie raz próbowałem. Z drugiej strony znam masę osób bardzo szczupłych z nogami bez widocznych żył.
Szacuny
123
Napisanych postów
11601
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
70678
niski poziom tkanki tluszczowej i widac zyly. Nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Jestes ekto wiec jest ciezko przytyc ale da sie. Musisz jesc jeszcze wiecej! To prosta matematyka - jak zjesz wiecej kalorii niz organizm w tej chwili wymaga to przytyjesz.