Szacuny
2
Napisanych postów
191
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2770
Witam.
Od kilku dni próbuję wytłumaczyc siostrze że robi źle... ale po kolei:
Ma 160 cm, waga 48 kg, wiek 17 lat. Swoją diete stosuje od kilku tygodni, czyje sie swietnie itp, choc wydaje mi sie ze to troche nienormalne ;)
Dziennie zjada średnio 800 kalorii, czasem wiecej czasem mniej.
Na śniadanie je 2 kromki wasy z kawałkiem pomidora i szczypiorkiem, na obiad troszkę ziemniaków i pół kotleta oraz surówkę. Kolacji czasami w ogóle nie zjada, albo jakieś 2 wafle ryżowe. W czasie dnia pije sok marchwiowy, a czasem jabłko. Tyle...
Moim zdaniem to trochę chore... tak mało białka, ogolnie za mało kalorii... Do tego ćwiczy codziennie aeroby, mówi ze ma duuuzo siły i jest zdrowa. Trenowała 7 lat piłkę ręczną, jest wysportowana, ale ma troche za duzo tłuszczu i mięśni. :)
Co o tym myślicie?
Pracuj nad sobą, by pokazać innym, że możesz być lepszy
Szacuny
1
Napisanych postów
173
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2113
Jak dla mnie porażka i głupota!
Ale kobiety niestety takie są U mnie w grupie na studiach też jest taka co dosłownie sama skóra i kości i czasami dziennie zje np. tylko 2 jabłka i co po chwile gada, że jest "gruba na maxa", "pełno tłuszczu" itd.
A pozatym nie ma sie co rozpisywać - na forum już były setki artykułów opisujących dlaczego powinno się jeść 5-6 posiłków, a nie 2-3!
I również nie rozumiem jak można się odchudzać mając taki wzrost i taką wage...
Szacuny
2
Napisanych postów
191
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2770
Ona jest troche szeroka, ubita, umieśniona, mogłaby trochę schudnąć, ale nie w taki sposób! mówiłem ze za malo białka, za mało posiłków itp, ale ona mnie nie chce słuchac :D ale ostro sie zapiera, że ona to nie jest z tych co to zaczynają juz troche przesadzać :) Chory nigdy sie nie przyza do choroby - tak gdzies słyszałem :) ale ok, i tak nie przetłumacze wiec trudno. Aha mozecie mi napisac, jakie mogą być konsekwencje tego braku białka w pokarmach, tak małej ilosci posilków itp? Bo ona mówi ze sie dobrze czuje, ma siłę itp...
Dzięki
Pracuj nad sobą, by pokazać innym, że możesz być lepszy
Szacuny
9
Napisanych postów
208
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
3777
chlopaku ja mam taka dziewczyne... caly dzien przezywa na jogusiu jagowym z platkami fitness...no chyba ze sobie cwiczy(tz. zawala na skakance jak rocky przez 35min,potem jakies cwiczenia na tyleczek i pare serii brzuszkow po jakies 100powt.) Pomimo tego ze jej mowie ze tak nie moze byc to nie slucha i robi swoje...ale kobiecie nie przetlumaczysz, niestety.
wiekszosci kobiet jak wspomnisz o diecie to nie pomysli ona o tym jak i co jesc tylko poprostu o tym zeby nie jesc
Szacuny
41
Napisanych postów
1869
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6320
jesli jest ubita to powinna wazyc wiecej.
to dziwne ze sie odchudza przy takich proporcjach wagi do wzrostu. Powoli powinna sie rozgladac za lekarzem.
moze waga sie pomylila, i faktycznie jest ubita i wazy troche wiecej to taka dieta pozwoli jej zrzucic miesnie. bedzie mniej ubita. ale tłusczu nie spali zabyt wiele...