siema mam na zaliczenie mostek wykonac z gimnastyki. Z pozycji lezacej to znaczy nogi podnosze do gory i rece i z tej pozycji przystepuje do mostka? mam pytanie czy to sie da wycwiczyc ? bo koles od nas z gimnastyki gdy ktos probowal zrobic to mowil " Ty to zrobisz, Ty nie, Ty zrobisz itd" czy to mozna wycwiczyc czy to zalezy od predyspozycji? jestem malo rozciagniety...
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Mostek z leżenia to żaden problem. Pomyśl jaki byś miał kłopot z mostkiem ze stania. Tutaj trzeba jeszcze pokonać pewną barierę psychiczną.
...
Napisał(a)
Daj numer do tego gośćia to musi być jasnowidz
.Dokładnie nie rozumie po co dajecie te nogi i ramiona do góry, objaśnij to dokładniej

"O sporcie jesteś pokojem"
...
Napisał(a)
mam pytanie czy to sie da wycwiczyc
wszystko sie da wycwiczyc,miales robic sobie te rozciagania przeciez,
a te nogi i rece to wlasnei poco do gory?? zeby trodniej bylo??
wszystko sie da wycwiczyc,miales robic sobie te rozciagania przeciez,
a te nogi i rece to wlasnei poco do gory?? zeby trodniej bylo??
>>SAPSP<<
...
Napisał(a)
Da się wyćwiczyć, ale do pewnego stopnia. Reszta zależy od predyspozycji. Taki zwykły mostek z leżenia każdy powinien zrobić po jakimś czasie.
...
Napisał(a)
altair rociagam sie swoja droga ale na zaliczenie mam tez mostek... chodzi o to ze kladziemy sie na plecy po czy nogi i rece bierzemy do gory pod katem 90 stopni i z tej pozycji musimy zrobic mostek... problem w tym ze mostek musi byc wykonany od razu, nie moze byc zadnych poprawek juz w gorze co do ramion itd...
...
Napisał(a)
Pierwszy raz o takim czyms słysze, no ale jasnowidz sie zna na rzeczy
Spróbuj mostka na głowie a póżniej podnos sie rękoma, proste cwiczenie.

"O sporcie jesteś pokojem"
...
Napisał(a)
Nie pozostaje nic innego jak ćwiczyć zwykły mostek. Ale normalny, ręce i nogi od początku na podłodze, a stopami możesz odpychać się od szafki lub ściany.
PS. Strasznie dziwny ten mostek masz na zaliczeniu, nidgy wcześniej się z takim nie spotkałam.
PS. Strasznie dziwny ten mostek masz na zaliczeniu, nidgy wcześniej się z takim nie spotkałam.
...
Napisał(a)
a czy osoba druga moze mi pomagac?tzn ewentualnie korygowac juz w gorze rece itd? no wiem ze dziwny dziwny ale coz facet z gimnastyki jest troche wymagajacy:)
...
Napisał(a)
w ogole przedstawie wam moja sytuacje na gimnastyce... a wiec zajecia mamy co 2 tyg (!) 1 godzinke z tego 45' facet nawala metodyke a okolo 10' jest na cwiczenie sobie... na koniec lekcji mowi ze za 2 tyg sa zaliczenia i dziekuje... na wlasna reke trzeba sobie radzic a gdy sie pytam czy mozna sobie przyjsc na dodatkowe jakies zajeci to odpowiada ze nie ma sali:) dlatego na forum tak czesto Was prosze o pomoc...
...
Napisał(a)
U mnie w klasie dziewczyny sie nauczyly tego w 2 tygodnie wiec i Ty mozesz 

...
Napisał(a)
Ale co Ty chcesz z rękami poprawiać ? Ręce masz po prostu wyprostować w łokciach i nic więcej. Natomiast nogami staraj się podchodzić coraz bliżej rąk i prostować je w kolanach.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!