Szacuny
4
Napisanych postów
311
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2680
Witam,
Moja koleżanka zawsze myje głowę zimną wodą. Odradzam jej to, ponieważ uważam, że jest to szkodliwe na skórę głowy i opony mózgowe. Chciałbym was zapytać, co wy o tym sądzicie? Macie może na to jakieś przykłady z medycyny? Czy może ja jestem w błędzie i myjąc głowę zimną wodą nic się nie stanie?
PS. Temat pokażę koleżance, więc może wspólnie uda nam się ją przekonać;)
Szacuny
23
Napisanych postów
245
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1242
letnia czy zimna woda są świetne na włosy jak i na naczynia skóry głowy. Sam tak robię. Zasmucę, Cię ale żebyś wpłynął na opony mózgowe to musiałbyś we wrzątku moczyć głowę dobrych parę minut
Szacuny
4
Napisanych postów
311
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2680
Ja słyszałem, że zbyt zimna lub zbyt ciepła woda wpłynie na przetłuszczanie włosów. Ale nie o to mi dokładnie chodziło;)
Czekam na kolejne opinie - czy zdrowo jest myć głowę zimną wodą prosto z kranu?
Szacuny
23
Napisanych postów
245
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1242
ASHARDON - jakaś niedouczona fryzjerka, skoro twierdzi że ciepła woda wywołuje łupież, który spowodowany jest zakażeniem grzybiczym skóry, _II_ - przetłuszcanie włosów zależy od cechy osobniczych i hormonów - woda nie ma na to wpływu.
Szacuny
8
Napisanych postów
240
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1965
a mi się wydaje, że specjalnie zadałeś głupie pytanie ( czy może Ci się coś stać) żeby więcej osób Ci odpowiedziało na pytanie. Co może Ci się stać niby? umyjesz zimną i dostaniesz zawału? czy umyjesz ciepłą i dostaniesz wylewu ?
Szacuny
4
Napisanych postów
311
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2680
@Oleczny i @Bryan123 - czytanie ze zrozumieniem się kłania, pytałem odnośnie koleżanki a nie odnośnie siebie - to po pierwsze.
Moi drodzy, jeśli nie potraficie pomóc i udzielić konkretnej odpowiedzi - nie piszcie; idźcie nabijać posty gdzie indziej a nie w dziale Zdrowie.
@Oleczny - po cholerę mi dużo odpowiedzi na pytanie? A co się może stać, to właśnie chciałem się dowiedzieć, lecz zamiast tego uzyskałem dyskusję o łupieżu, włosach i głupie posty. Obawiałem się o to, czy można uszkodzić skórę głowy/opony mózgowe itp. regularnie myjąc włosy w zimnej/lodowatej wodzie z kranu i tylko o to pytałem. I jeszcze jedno - według Ciebie to głupie pytanie? Obawa o zdrowie innych jest głupia?
Zmieniony przez - __II___ w dniu 2012-08-30 12:01:12
Zmieniony przez - __II___ w dniu 2012-08-30 12:03:10