Szacuny
1
Napisanych postów
0
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
6
Witam. Miałem złamany nadgarstek (trzon kości promieniowe złamanie wieloodłamowe). Po tygodniu od złamania miałem operację i założono mi płytkę tytanową. Teraz minęło 5 tygodni od założenia płytki i nadgarstek jest nadal opuchnięty, obolały, palce mam ruchome ale są odrętwiałe. Po jakim czasie mogę spodziewać się poprawy i czy mogę wykonywac jakies ćwiczenia nadgarstka? (lekarz na kontroli był mało skłonny do poinformowania mnie o wszystkim)
Szacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
Za lekarza tego nie zrobimy, on na podstawie rtg czy stopnia złamania może ocenić jakie są rokowanie.
Co do rehabilitacji najlepiej skorzystać z pomocy fizjoterapeuty, oceni jaki jest stan zobaczy czy już można jakieś ćwiczenia wzmacniające wykonywać aby za bardzo go jeszcze nie nadwyrężać.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Tego typu dolegliości mogą pojawić przy takim urazie zazwaczaj bez prawidłowo przeprowadzonej fizjoterapii się nie obejdzie, jest to dość skomplikowane złamanie które nie leczone może nawet spowodować po pewnym okresie dolegliwości choćby w barku w wyniku zaburzonej prawidłowej sekwencji mięśniowo-powieziowej.