Szacuny
5
Napisanych postów
438
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
5841
jakie sa najlepsze zrodla potasu? oprocz pomidorow, bo te sprzedawane w sklepach zdaja sie nieco pozbawione tego mineralu.. jakies wyjałowione ;] sadze po smaku nie wiem jakie to ma przelozenie na zawartosc mineralow ale jak smakuje jak woda... to nie wrozy dobrze chyba :)
Przyjaciele przychodza i odchodza, wrogowie sie gromadza.
Szacuny
130
Napisanych postów
8967
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
48014
zobacz sobie ile w koncentracie pomidorowym go jest, poza tym masz tam tez cenny likopen, polecam, sam zjadam go 100g dziennie ps. masz jakies powiazania z cora??
Szacuny
69
Napisanych postów
5820
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
42644
EmQ;)nie koniecznie spzinak..szpinak ma na 100g 235mg potasu banan ma duzo potasu na 100g ok 400mg tu msz BTW produktow oraz jakie ma witaminy i mineraly przy kazdym jest iel ma potasu..;)WIec mozesz sobie obadac
http://www.dobradieta.pl/tabele.php
Szacuny
6
Napisanych postów
423
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3730
kup se czysty chlorek potasu, taki jak dla osob za niedoborem potasu, nie wiem gdzie to można kupić, ale można. Wygląda to jak zwykła sól kuchenna. W chlorku potasu jest ok 52,3% jonów potasu, także jak chcesz dostarczyć se 1000 mg potasu bierzeż łyzeczke ok 1,9 g kcl.
Szacuny
5
Napisanych postów
438
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
5841
góra-forte dzieki :)
6roove nie wiem czy widziala, w kazdym badz razie nie komentowala go kiedys jedynie skomentowala inny moj avatar ktory z kolei byl z moja morda :D
Iryd_kg moja matka ktora jest laborantka twierdzi ze nie mozna kupic potasu bez recepty, bo przedawkowany jest ponoc bardzo grozny dla zdrowia (?). Raz z reszta bylem w aptece pytalem o cynk magnez i potas to nie dostalem potasu i jeszcze sie pytala po co potas ;] retorycznie ;]
Przyjaciele przychodza i odchodza, wrogowie sie gromadza.