Szacuny
157
Napisanych postów
2977
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
68706
ema zna ktos moze jakis dobry przepis na nalesniki jestem wlasnie na redukcji wiec dobrze by bylo jakos zmodyfiokowac skladniki zwyklego nalesnika(mąka)bo w niej duzo ww , zna ktos jakis zamiennik na mąke , moze jakies zmielone platki owsiane mogą byc czy cos ? ma ktos jakis pomysl?
1
"No explanation needed.. 2018 will be nothing but HUGE .."
Szacuny
13
Napisanych postów
182
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
6702
Zmielone płatki owsiane mogą być zamiennikiem mąki, ale ogólnie odpuść sobie to danie na redukcji, bardzo duże IG (przynajmniej w standardowym wydaniu, oczywiście nawet bez dżemów itd), chyba, że zaraz po treningu... ale lepiej zrób sobie coś innego.
Szacuny
15
Napisanych postów
566
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4434
eee Ale uważaj ja przez jednego nalesnika wyłamałem się z diety trwającej prawie miesiąc :P (rygorystyczna była ojjj rygorystyczna). Ogólnie mozesz tego nalesnika potraktować jako jakąs nagrode np ustalić ze zjesz za tydz i czekać ojj wtedy to rośnie apetyt :D
Szacuny
2
Napisanych postów
66
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
5638
Myślę ze jeśli mąka będzie np.orkiszowa z pełnego ziarna lub żytnia razowa typ 2000 / pszenna razowa 2000 to JAK NAJBARDZIEJ,sama bardzo często robię takie naleśniki bo UWIELBIAM i nie ważne czy masa czy redukcja wliczasz normalnie do bilansu przecież Ostatnio Lubella wrzuciła jakaś nową mąkę perłnoziarnistą ,,pełne ziarno'' tak jak te ich makarony ,bardzo dobrze wychodzą z niej naleśniki, ale i tak najbardziej lubię z orkiszowej smacznego IG naleśników z takich mąk jest ZNACZNIE niższe niż z oczyszczonej wszystkie na 100 g mają przecież ok. 10 g błonnika.