Szacuny
136
Napisanych postów
6265
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
34223
Witam dzis 4 raz w przeciągu 2 miesięcy złapała mnie angina.
Wczesniej leczyłem sie sam-kilka dni apap i tabletki do gardła.
Dziś już poleciałem do rodzinnego i dostałem ceclor.
I tu 2 pytania:
-sa jakies domowe sposoby zeby wytłuc te bakterie w gardle-tak na przyszłość
-czy przy antybiotyku mozna lekko pocwiczyc? biore kretke i nie chciał bym przerywać treningow i suplementacji
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Niezaleczona albo nieudolnie leczona angina będzie powracać, a to już jest niebezpieczne, bo niesie ze sobą szereg następstw
Jeśli te anginy powracają regularnie od jakiegoś czasu, to być może w migdałkach toczy się przewlekły, ropny stan zapalny i to kwalifikuje je do wycięcia (zabieg z doświadczenia wiem - pomaga)
Biorąc antybiotyk, który wyjaławia i osłabia, nie należy podejmować aktywności fizycznej
Potrenujesz, spocisz się, zawieje Cię i utkniesz w błędnym kole
Konieczna wizyta u specjalisty LARYNGOLOGA
Szacuny
136
Napisanych postów
6265
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
34223
Zobaczymy jak bedzie po tym leczeniu dalej nawracac to wtedy przejde sie do laryngologa. Mam rowniez cos takiego ze strasznie szkodzi mi klimatyzacja-kilka minut i rowniez angina\zatoki rozwalone. Ale na siłke to chyba polece i sie lekko przepompuje-nowa świeża krew napłynie to moze i choroba szybciej pusci.
Szacuny
136
Napisanych postów
6265
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
34223
Zawsze jak czuje że bierze mnie przeziębienie to biore aspiryne, kawe i na trening. Zawsze na drugi dzień zdrowy jestem. Teraz troche inna akcja bo jednak antybiotyk. Byłem poćwiczyłem lekkie fbw-koszulka cała mokra zobaczymy co będzie jutro :D:D
Szacuny
136
Napisanych postów
6265
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
34223
To był dopiero poczatek anginy wiec nie bylem jakos mega osłabiony. Wydaje mi sie ze sa slabsze i mocniejsze antybiotyki-a ten raczej dosc slaby.
Swoja droga gdzies od 2 dni kłuje mnie w klatke po lewej stronie-brałem tez ostatnio taki lek xefo rapid i tam jest w cholere roznych skutkow ubocznych min wlasnie takie.
Zmieniony przez - krawat w dniu 2016-07-03 16:42:14