Szacuny
24
Napisanych postów
1792
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
17000
Podsumowując powyższe, kandydat do służby powinien posiadać:
* obywatelstwo polskie,
* nieposzlakowaną opinię, * co najmniej średnie wykształcenie (wyjątek stanowi służba w oddziałach prewencji),
* zdolność fizyczną i psychiczną do służby w formacjach uzbrojonych.
no i właśnie - trzeba mieć nieposzlakowaną opinie , czyli ,że co? Bo kolega chce iśc na policjanta , ale nie wie właśnie jak to z tą opinią będzie... rozumiem , ze wydaje ją miejscowa policja tak? a co jeśli był już kilka razy spisany , 2 razy pod wpływem alkoholu ? na jakiej podstawie opinia jest wypisywana???
Chwila moralnego kaca - jak gówno z siebie dajesz, to do Ciebie wraca.
Szacuny
58
Napisanych postów
6529
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
36902
Jeszcze raz piszę: Nie znam się na tych sprawach i nie wiem o co chodziło. Wiem jedynie, że kumpel mojego kumpla miał problemy z dostaniem się (nie wiem czy sie dostał czy nie w końcu) na miejsce "gdzieś w policji". Tyle wiem To taka ciekawostka tylko
Ulubieńcy - Wikibokser, ten od Yiu-Tubitsu, Sensei(99999), Jarzyn, Jaguar, Frosti
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
28
myślę ze nie chodzi o mandat za picie piwa pod blokiem ani o żadne wykroczenia tylko o przestępstwo z prawomocnym wyrokiem sądu np w wieku 15 lat byś kogoś pobił i dostałbyś nadzór kuratora ...
Szacuny
2
Napisanych postów
221
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
8963
nieposzlakowaną opinię, to nic innego jak zebranie informacji na temat kandydata przez policajntów z komendy danego miasta, jest to opinia zarówno sąsiadów jak i ludzi z ktorymi sie obracasz ,mogą porozmawiać np. z nauczycielem który uczyl dana osobę,a napewno już spojrzą w akta czy miał problemy z policja cyz nie
Szacuny
25
Napisanych postów
2687
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
52673
Nie mylcie "nieposzlakowanej opinii" z "wywiadem srodowiskowym" w rozumieniu kodeksu postepowania karnego - a pod to ostatnie podpadaja czynnosci opisane przez kamilsona.
Jakby Policja tak wnikliwie sprawdzala kandydatow to nie mialaby na nic innego czasu.
Po prostu patrza czy nie byles karany lub czy sie im nie przewijasz w tzw. "wiedzy operacyjnej" i tyle.
"Real niggers do what they wanna do, bitch niggers do what they can do"
Szacuny
4
Napisanych postów
240
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
12135
Jeśli miał tylko mandaty to niech się nie przejmuje.Tutaj chodzi o to że nie wystarczy być nie karanym,ponieważ gość mógł po prostu nie dać się złapać a np.obraca się w środowisku złodziei samochodów czyli jest w tzw."zainteresowaniu"
Szacuny
58
Napisanych postów
6529
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
36902
Co do wywiadu środowiskowego to kumpel mojego kumpla nie dostał się do czegoś tam związanego z policją (nie znam się - ot co ) z powodu właśnie owego wywiadu, gdzie został opisany rpzez społeczeństwo moherów jako "bandyta i satanista" (jak sie później okazało bandyta - "bo chodzi jak bandziory co to szukają tylko zwady i mu źle z oczu patrzy" a satanista - "bo jeszcze nigdy w kościele go nie widziałam najwyżej pod a jak chodzę na każdą mszę od bardzo dawna można się księży zapytać")
Ulubieńcy - Wikibokser, ten od Yiu-Tubitsu, Sensei(99999), Jarzyn, Jaguar, Frosti