Szacuny
3
Napisanych postów
19
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
24
mam problem poniewaz dawno temu jak bylam mala mialam noge w gipsie przez dlugi czas a teraz jedna noga jest duzo szczuplejsza od drugiej i odnosnie tego mam pytanie czy są jakies cwiczenia ktore pozwolą wyrownac je? bo czytalam o takim czyms jak implanty łydek ale mnie nie stac na nie narazie a moze wie ktos czy taka operacja plastyczna jest refundowana przez NFZ bo tą noge mialam w gipsie bo to byla wada wrodzona i gdzies czytalam ze wlasnie NFZ refunduje to prosze o szybką odpowiedz...
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
14
mam podobny problem jak dziewczyny i od jakiegoś czasu szukam informacji co można z tym zrobić.chciałabym sie dowiedziec czegoś więcej o tych ćwiczeniach.moje łydki mierzą lewa 34cm a prawa 37cm.z góry dziękuje za odpowiedz;)
Szacuny
20
Napisanych postów
522
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4404
sluchaj miesnie jesli sa ograniczone przez gips zaczynają zanikać już po 7 dniach od dnia zalozenia gipsu a jak mowisz mialas go przez bardzo dlugi okres czasu ;)
Napisz w ogóle kiedy to sie stało ? kiedy miałaś tą noge w gipsie ? jakieś inne dolegliwości masz w tej łydce oprocz znacznej różnicy w objetosci miesnia?
Zmierz sobie obwody obu łydek na tych samych wysokosciach, możesz nawet w kilku poziomach zlapac wymiery;)
i zacznij cwiczyc lydki, ćwiczen jest pełno ;) i tak po miesiacu zmierz od nowa lydki i sprawdz czy to w ogole przynosi efekt ale na 99% powinien ;)
gdybyś miala problemy z ułożeniem ćwiczen to pisz
Zmieniony przez - nikepro w dniu 2009-06-17 23:14:01
Szacuny
133
Napisanych postów
7128
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
24841
4 wysłane art. i w tym jeden Sog nie udzielając przez autora odpowiedzi pomocniczej. Zadziwiające. Do tego dzisiejsza rejestracja i pewnie pojęcie "odbij Sog" jest obce. To tak na marginesie. Pzdr..
1
Wiesz co, spróbuj szczeknąć, jedno jest pewne;
groźny to ty jesteś, ale tylko przez internet.
Szacuny
3
Napisanych postów
19
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
24
przepraszam za słabą jakość zdjecia... a więc to było dawno bo jak tylko się urodzialam to zrobili mi tą operację . Noga w gipsie byla 1,5 roku . Ortopeda takze stwierdzil skrocenie sciegna Achillesa innych dolegliwosci nie mam a róznica wynosi 7 cm... jedna ma 31 cm a druga 38... jesli nie sprawiłoby ci problemu pomoc mi w ulozeniu tych cwiczen bylabym bardzo wdzięczna z góry dziękuję:)
Szacuny
3
Napisanych postów
19
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
24
ogólnie to nie miałam nigdy zwolnienia cwiczylam... tylko w tym semestrze mialam zwolnienie jakies pół roku... a więc tak mogę cwiczyc i w domu a także moge i na silownie chodzic tylko ze nie jest ona jakos szczegolnei wyposazona ale cos jest jakis atlas itp...