Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Od roku czuję się przez cały dzień zmęczony, szybko się męczę, mam nadmierne pocenie, problemy z koncentracją i obrzęk oczu (szczególnie rano). Spadła mi również masa ciała. Początkowo myślałem, że to problem z tarczycą dlatego zrobiłem badanie na TSH. Wynik 1,95 więc w normie. Zuważyłem jednak niski poziom leukytów:
WBC 3,58-
GRA 1,82
LY% 45,5+
Cholesterol całk. również niski: 100.2 mg/dl
Czy może to powodować w/w objawy. Czy powinienem zgłosić się do lekarza?
Zmieniony przez - hitman44 w dniu 2004-08-05 14:37:48
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
jak masz jakieś poważne obiekcje odnoście własnego zdrowia to samemu nie gdybaj i nie rób na własną rękę badań tylko idź do specjalisty (ew . badania pokaż lekarzowi...)
co do zmęczenia ,utr wagi , pocenia to po pierwsze szukał bym chyba po zawartości cukru we krwi ...
cholesterol OK ! troszeczke WBC w dół ...
ale to wszystko chyba nima znaczenia (jak cos nie pomyliłem ... a nie chce mi sie sprawdzać norm ...)
2
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
12
Napisanych postów
376
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
12231
Oooo stary ja mialem identyczne objawy jak chorowalem na angine ropna i o ile pamietam to chyba tez mialem cos z tymi leukocytami, do lekarza czym predzej.
Szacuny
86
Napisanych postów
6929
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
32603
przy anginie czy przy jakimkolwiek stanie zapalnym leukocyty ide w gore - to normalna czynnosc obronna organizmu, czesto wiaze sie z tym tez wzrost wartosc OB
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
no tak powinno być
ob - jako wskaźnik zapalenia !
leukocyty jako kom obronne
a co do tej anginy - łatwo ja rozpoznać ... i raczej by było wiadomo czy na nią choruj e...
1
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1
o ziomek, miałem podobnie, u mnie niedobór neurocytów był powodem anemi, czy też niedokrwistości / jak zwał tak zwał ale no właśnie anemia to przyczyna mojego niedoboru, czasem też (ale nie zawsze) nawet nowotwór kości... tutaj więcej info: http://www.ukladu-krazenia.choroby.biz/niedobór neutrocytów polecam przeczytać bo kurcze nie ma tutaj żartów, spraw apoważna i przyczyny poważne. nic na własną rękę, tylko do specjalisty. U mnie morfologia już prawie wykazała, ale wiadomo, że u każdego jest to inaczej. To taka informacja na przyszłość, nei ma co czekać. Czas to drań.