Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
69
czesc! wczoraj podczas mecze siatkowki skrecilam staw skokowy. moja noga wyladowala w gipsie, co wyklucza mnie na jakis czas z treningow. jaki moze byc orientacyjny czas posiadania zagipsowanej nogi, a pozniej rehabilitacji? prosze o odpowiedz...
Szacuny
205
Napisanych postów
13874
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
158206
odpowiem pytaniem na pytanie: dlaczego nie zapytałeś lekarza, który zakładał Ci gips?
na pewno wiedział by lepiej niż my (bo ma np. do dyspozycji zdjęcie RTG i wykonał badanie).
Szacuny
25
Napisanych postów
247
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1599
W skręceniu stawu skokowego gips trzyma się przez 2- 3 tygodnie a potem przez 2- 3 tygodnie opaska elastyczna. Natomiast zawsze powinno być zdjęcie zrobione celem wykluczenia innych uszkodzeń. Maszeruj do Poradni, niech ci fotkę kontrolną zrobią.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ja miałem złuszczoną kostke to 2 tygodnie mnie trzymali.A opaske elastyczną musze nosić ok miesiące.P.S oczywiście zdjęcie miałem robione wiec ty też musisz isć
Szacuny
3
Napisanych postów
290
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
20618
W połowie października też miałem wypadek, lecz troche poważniejszy. Skręciłem staw skokowy oraz złamałem kość strzałkową w piszczelu. Miałem nogę w gipsie przez 5 tygodni, obecnie jestem 2 tygodnie po zdjęciu gipsu, chodzę już bez kul, staw skokowy jest jeszcze nie do konca sprawny (np. nie mogę jeszcze stanąć na palcach - za duży ból). Lekarz twierdzi, że do stycznia noga bedzie już całkowicie wyleczona i bede mogl wrocic do treningów. Czyli w moim przypadku - szacowany czas powrotu do zdrowia - 2,5 miesiąca.