Jak pomoglem nie badź żur daj sog'a
Tak naprawdę wszystko zależy od Twojego systemu treningowego .Wiadomo, że w klasycznym splicie, gdzie trenujemy każdą partię raz na tydzień ta objętośc będzie kilkakrotnie większa aniżeli chociażby w przypadku FBW (Full Body Workout). Jak się domyślam pytasz o trening nóg raz na 7 dni. Wówczas kompleksowy trening powinien zawierać nawet wiecej niż 12-16 serii. Zauważ, że nogi to połowa ciała i w ich skład wchodzą tak duże mięsnie jak czworogłowy, pośladkowy, dwugłowy, półscięgnisty, półbłoniasty i łydki. Ponadto wiele z tych mięsni potrzebuje wszechstronnego ataku w różnych płaszczyznach. Prosty przykład: łydka. By przećwiczyć zarówno brzuchate jak i płaszczowate musimy wrzucić do planu wspięcia w pozycji stojącej jak również wspięcia siedząc. W każdym ćwiczeniu powinno znaleźc się co najmniej 3 serie a to już razem 6 serii. A gdzie tutaj mowa o czworogłowych czy tylnej taśmie ?
Przykładowy program na nogi:
1.Przysiady ze sztangą 4 x 6
2.Wykroki ze sztangielkami 4 x 10
3.Uginanie podudzi 4 x 8
4.Jaskółka 4 x 12
5.Wspięcia na maszyznie stojąc 3 x 15
6.Wspięcia siedząc 3 x 20p
Pozdrawiam

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Pozdro&Poćwicz
o jednym tylko marze, by kibic kibica nie wysyłał na cmentarze...
i 10 serii zasadniczych
na czworoglowe
dwuglowe 4-5 serii
lydki 4-5s
<THE GREAT!>
oczywiście chodzi o trening na masę
jeśli ci pomogłem kliknij przyznaj soga !
Jak pomoglem nie badź żur daj sog'a
"Hope deferred makes the heart sick
but a desire fulfilled is a tree of life"

ja z tej przyczyny ze nie mam stojaków robie przysiady z takim ciężarem jaki zarzuce na barki i robie większą ilosc serii przysiady 3s 35-30-25 a wspięcia na palce 3s po 30 i tutaj moje pytanie czy tak samo dobrze zbuduje nogi robiąc tak czy lepiej dokupic osobno stojaki?
prosze o pomoc

ok to dokupie te stojaki

PS. dodam jeszcze ze ta siła idzie pomimo redukcji

Zmieniony przez - M4niekk w dniu 2009-08-03 23:20:46
'czyli ze nie zbuduje tak dobrze nóg takim treningiem' tu zależy co wedug ciebie znaczy 'dobrze'
ps..ładny progress