Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
202
witam. od lutego zaczynam treningi bokserskie. rękawice i bandaże chcę kupić ze sklepu internetowego. Przy okazji chcę już kupić także protektor na zęby. wybralem pojedynczy. jednak nie wiem o co chodzi z jego rozmiarem/wagą (?). są ochraniacze 1-OZ, 3-OZ, 6-OZ, 7-OZ, 10-0Z, z czego pojedyncze to szóstki, siódemki i dziesiatki... czy mógłbym mi ktoś wytłumaczyć jaka jest między nimi różnica? który wybrać? czym się kierować? pozdrawiam
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
202
no właśnie wydało mi się to mało logiczne... i jedyne co mi przyszło do głowy to, że może te szczęki są "dopasowane" do odpowiedniej wagi rękawic przeciwnika... czyli np dla rękawic 6-OZ jest mocniejszy protektor 6-OZ, itp... ale po co takie utrudnienia? i jak teraz wytłumaczyć protektor 1-OZ (podwójny).... że jest do samych bandaży? moze z czasem ktoś wpisze tu coś mądrego na ten temat. proszę nie komentować mojej teorii bo mam świadomość tego, że to są bzdury:)
Szacuny
30
Napisanych postów
2696
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31115
na bank nie do wagi rekawic
ale jesli im wieksze oz to twardsza szczeka to bierz miekka bo twarde sie niewygodnie formuje-mi jedna twarda lezy w szafce i czeka moze na lepsze czasy
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
202
WIEM CO TO MOŻE BYĆ... Bo to oznaczenie OZ jest wpisane w nazwę produktu... być może jest to symbol modelu. OZ... czyli OchraniaczZębów... i np... OZ-1 to model 1, a OZ-10 to model 10???? ale znowu pozostaje pytanie gdzie model 4 czy 5... napisze do sklepu meila i niedługo umieszczę ich odpowiedź tu na forum.