Szacuny
0
Napisanych postów
22
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1231
WITAM!
Krótko zwięźle i na temat. Ma ktoś jakieś sprawdzone sposoby na oczyszczenie organizmu? Na siłowni dziś jakiś "mięśniak" mówił, żeby nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Najpierw 24 godzina głodówka. Potem rano obfite śniadanie i potem Mix cało dzienny. Bardzo dużo witaminy C i dużo picia wody z kapusty kiszonej. Ponoć trzepie i czyści jak cholera, a z kibla się nie wychodzi.
Jestem ciekaw kogoś ktoś próbował coś podobnego? Jakiś miks taki? Jakieś doświadczenie? Opinie? Może coś podobnego ktoś zaproponuje.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78010
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766861
Oczyszczanie organizmu to bzdura z gazetek dla pań pokroju Pani domu, czy Naj. Chwytliwy slogan, przyciągający osoby, którym niekoniecznie chce się wprowadzi prozdrowotną aktywność fizyczną, nie wspominając o zdrowych nawykach żywieniowych. Polecam zapomnieć o tym. Najlepszym sposobem na oczyszczenie naszego organizmu jest to co najważniejsze, czyli odpowiednia aktywność fizyczna i zdrowe odżywianie, polegające na wyeliminowaniu przetworzonych produktów i odpowiednim urozmaicaniu źródeł składników odżywczych.
34741
Napisanych postów
25134
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282562
Nawet nie myśl o takich praktykach - żadne diety cud , oczyszczania czy inne wynalazki . Skup się na odpowiedniej diecie , aktywności a twój organizm będzie funkcjonował jak dobrze naoliwiona maszyna . Dobrze że najpierw zapytałeś:)
9152
Napisanych postów
83455
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705602
Niestety w praktyce sztuczne oczyszczanie organizmu nie istnieje ,dlatego należy zdrowo się odżywiać przez cały rok zamiast stosować sezonowe głodówki, pół-głodówki i inne wynalazki żywieniowe (większość suplementów i innych akcesoriów z kategorii „detox” to po prostu strata pieniędzy). Warto sobie zapamiętać, że dobrze zbilansowana dieta oparta na nisko-przetworzonej żywności znakomicie wspiera naturalne mechanizmy obronne organizmu i ułatwia pozbywanie się toksyn z ustroju, a wspiera ją w tym regularna aktywność fizyczna.