czy możliwy jest spadek tętna serca przy odchudzaniu? W zeszłym roku schudłem ok 10 kg. Początkowo ważyłem ok 70kg, a doszedłem do 59 kg przy wzroście 174cm. Dodam, że odchudzanie oparłem o bardzo wiele godzin treningu: rano bieganie, popołudniu siłownia, a od czasu do czasu rower. Raz zmierzyłem sobie tętno z powodu jednorazowych zawrotów głowy i wynosiło 38-40.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Idz do lekarza. Forum go nie zastapi.
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
...
Napisał(a)
to nieźle, masz tętno spoczynkowe prawie takie jak jeden z najlepszych kolarzy na świecie. 

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
no może i nieźle tylko czy aby to jest bezpieczne. Byłem u trzech lekarzy i stwierdzili, że to nie jest złe tętno. Ale ja mam pewne obawy no bo w sumie to jest 2 razy niższe niż powinien mieć człowiek ;/
...
Napisał(a)
mozliwe ze ogolnie masz niskie tetno , lub porob badania ,rowniez niedoczynnosc tarczycy daje taki objaw , niestety w polsce mamy takich lekarzy ze lepiej nie gadac , jakbym sam na wlasna reke nie zrobil badan w kierunku niedoczynnosci pewnie meczyl bym sie do teraz ,bo zaden nie zaproponowal badan w tym kierunku
Zmieniony przez - joz1234 w dniu 2012-03-09 08:12:55
Zmieniony przez - joz1234 w dniu 2012-03-09 08:12:55
...
Napisał(a)
Polecam książkę: Biegiem po zdrowie - Jerzy Skarżyński
"Tętno dorosłych, zdrowych ludzi wynosi ok. 70 uderzeń na minute. U trenujących biegaczy norma to 45-50, zaś wśród maratończyków, biegaczy narciarskich czy wioślarzy, często spotyka się zawodników z tętnem poniżej 40, a czasami nawet poniżej 35!"
Zatem chyba nie masz się czym martwić, aczkolwiek porada dobrego lekarza nie zaszkodzi.
"Tętno dorosłych, zdrowych ludzi wynosi ok. 70 uderzeń na minute. U trenujących biegaczy norma to 45-50, zaś wśród maratończyków, biegaczy narciarskich czy wioślarzy, często spotyka się zawodników z tętnem poniżej 40, a czasami nawet poniżej 35!"
Zatem chyba nie masz się czym martwić, aczkolwiek porada dobrego lekarza nie zaszkodzi.
...
Napisał(a)
biegającyno może i nieźle tylko czy aby to jest bezpieczne. Byłem u trzech lekarzy i stwierdzili, że to nie jest złe tętno. Ale ja mam pewne obawy no bo w sumie to jest 2 razy niższe niż powinien mieć człowiek ;/
będziesz 2x dłużej żył.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!