Szacuny
4
Napisanych postów
313
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1204
mam taki problemik jakw temacie. otoz mam troche (nawet wiecej niz troche) odstajace uszy. i moje pytanie brzmi - czy moje uszy sa wstanie uformowac sie same bez zabiegow lekarskich zeby nie byly odstajace? czy pomoze mi np. zakladanie na noc i noszenie w ciagu dnia opaski ktora bedzie powodowac ze uszy beda przylegac do glowy??
Szacuny
46
Napisanych postów
970
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
8219
Nie, bo to jest chrząstka, nie uformujesz jej w żaden 'domowy' sposób, to nie glina. Musiałbyś ją sobie złamać;)
Operacja polega na podszyciu chrząstki, trochę się ją łamie, potem się zrasta już tak, jak ją szwy trzymają. Przez jakiś czas trzeba chodzić non stop w opasce, bo taka chrząstka jeszcze nie do końca zrośnięta jest bardzo podatna na urazy, szarpnięcia. Ceny operacji od ok. 2000 zł.
Szacuny
46
Napisanych postów
970
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
8219
A, i to nie jest kwestia, czy śpi się z zawiniętym uchem czy nie, bo chrząstki twarnieją jednak trochę wcześniej;) Kształt małżowiny usznej jest generalnie niezmiennym elemetem w ciągu życia, dlatego może np. służyć do intentyfikacji (autentyczne).
Szacuny
46
Napisanych postów
970
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
8219
Paweł, nie, bo chrząstka to nie jest miękka plastelina, którą można sobie uformować śpiąc z zawiniętym uchem:) Żeby zmienić jej kształt musiałbyś ją złamać.
Szacuny
1
Napisanych postów
1
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
6
Niewiem od czego to zalezy. Lecz mój kolega ma bardzo odstające uszy i do tego przednie dwie 2 bardzo wysuniete na przód(chodzi o zeby) ale to tylko tak na margiesie. Gdybym sam miał takie uszy bym nie wychodził z domu a lekcje odbierał prywatnie. Spróbuj z ta opaska moze pomoze. Mój kumple prubował juz wszytkiego oprócz operacji bo brakuje funduszy z KOŁA GOSPODYN WIESKICH ale w jego przypadku już nic nie pomoże więc nie nalezy sie tym sugerować.
Szacuny
0
Napisanych postów
348
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
2630
a co wy chcecie od odstajacych uszu?? trza to zaakceptowac i pozbyc sie kompleksow ja uwazam ze moje odstajace uszy sa sexi po prostu powinienes zmienic fryzure... ja to probuje zrobic, ale summa summarum i tak zawsze je obcinam, bo wole miec odstajace uszy, niz wlosy odstajace po bokach... :)
poza tym spojrz na to tak - Urban ma odstajace uszy, a ile lasek zaliczyl o Glempie to nie wiem, ale pewnie tez
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3
Oczywiście, że nie. Małżowina uszna nie jest w stanie sama się uformować. Jedyną możliwością jest jej korekcja. Kosztuje ok 2500zł i gwarantuje pozbycie się kompleksu na całe życie. Osobiście polecam. Jedyne co musisz zrobić to znaleźć dobrą klinike :) Pozdrawiam