Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

odtruwanie/oczyszczanie organizmu z toksyn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 168145

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 526 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6494
problem z lewatywa, hydrocolonoterapia czy citroseptem jest taki ze wyjalawiaja a nie tylko usowaja nadmiar tego co zle ...

potrafia np. usunac grzyby saprofityczne ... nie kazdy grzyb i zyjatko w srodku jest zle ...

w ostatniej fazie np. hydrocolono .... po wino sie dodawac do plynu chociaz bakterie kwasu mlekowego i to roznych szczepow a nie tylko jednego ...

w medycynie mongolskiej, ludowej i innych ludow typowo koczowniczych, spotkalem sie z lewatywami z wrecz roztworu jogurtu lub kefiru
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 20 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 18
Nie wiem czy ja odważyłabym się poddać takim drastycznym metodom. Kiedyś robiłam sobie oczyszczanie organizmu za pomocą homeopatii (krople Heel) i fakt czułam się po niej znacznie lepiej. Schudłam też troszkę i miałam lepsze wyniki badań. Chętnie znów chyba się jej podejmę, bo z tego co wyczytuje warto powtarzać detoks organizmu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1
Na oczyszczanie orgaznizmu słyszałam o produkcie Colon Pack, moja koleżanka jest w trakcie stosowania i jak narazie jest zadowolona, mówi że czuje się lepiej, a i że wychodzą z niej od czasu do czasu różne, niezidentyfikowane rzeczy podczas wypróżniania- kto wie może to faktycznie działa. Zamówiła to na stronie www.mitrazdrowie.pl tam jest podobno także dosyć szczegółowy opis tego preparatu.
...
Napisał(a)
Usunięty przez krzykacz za pkt 6 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1

http://oczyszczanie-organizmu-z-toksyn.pl/ - oczyszczanie organizmu

...
Napisał(a)
Usunięty przez krzykacz za pkt 6 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1

http://oczyszczanie-organizmu-z-toksyn.pl/ - oczyszczanie organizmu

...
Napisał(a)
Usunięty przez Amentoris za pkt 1 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 47
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Hej,
odświeżam wątek ;)
Metoda oczyszczania jelita wg Michała Tombaka, z książki "Jak żyć długo i zdrowo".

Oczyszczanie jelit - odtwarzanie normalnej flory bakteryjnej
Częste przyjmowanie lekarstw (szczególnie antybiotyków), spożywanie słodyczy, ciasta drożdżowego, mleka, a także nieprawidłowe łączenie produktów w potrawach sprzyja zagnieżdżeniu się w przewodzie pokarmowym obcych mikroorganizmów — bakterii, grzybów, drożdży. Te pasożyty wdzierają się do śluzówki dróg pokarmowych żywią się naszą krwią i wydalają „w nas" trujące produkty fizjologiczne — „toksyny". Toksyny te są przyczyną bólów głowy, różnego rodzaju alergii, szybkiego męczenia się, angin, przeziębień, katarów, częstych zapaleń oczu, pęcherza moczowego, nerek, silnych bólów brzucha, żołądka, wątroby, nerek itd.
Jednym słowem działalność tych bakterii w naszym organizmie czasem bywa zupełnie nieprzewidywalna. Niszcząc zdrową mikroflorę, bakterie chorobotwórcze powodują dysbak-teriozę, na którą cierpi, według danych specjalistów, do 80% populacji, niezależnie od wieku. W walce z chorobotwórczymi „pasożytami" najbardziej skuteczny jest czosnek.
Przez dwa tygodnie należy zjadać po 1 ząbku czosnku wieczorem dwie godziny po kolacji, sygnałem wyzdrowienia będzie nie odczuwanie
ociężałości lub wzdęcia brzucha (powiększenie żołądka) po spożyciu pokarmu. Czosnek należy jeść bez chleba, dobrze przeżuwać. W czasie spożywania czosnku może się wzmóc bicie serca u osób z zaburzeniami układu krwionośnego — to naturalna reakcja ponieważ czosnek, to jedyny produkt zawierający rozpuszczony german, a ten pierwiastek wspaniale regeneruje i oczyszcza naczynia krwionośne. Tak więc chwilowe „niewygody" podczas jedzenia czosnku trzeba przecierpieć.
Po zjedzeniu czosnkumożna przepłukać usta, umyć zęby i przed snem zjeść jabłko lub wypić herbatę z cytryną i miodem. Zapach czosnku zupełnie zanika jeśli pozuje się skórkę cytryny, pomarańczy lub drobno posiekaną natkę pietruszki.

Zmieniony przez - aferka w dniu 2015-04-13 12:48:04
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 0
Idź kup więcej preparatów na oczyszczanie. Piszesz o zakwaszeniu organizmu. Powiem tylko tyle, że nie ma takiego czegoś jak zakwaszenie. To jest chwyt marketingowy by wyciągnąc kasę od takich jeleni jak ty. Podstawa to zdrowa, zbilansowana dieta i nie trzeba być pseudo "specjalistą" by to wiedzieć. Istnieje tylko kwasica, ale to bardzo poważne schorzenie. Przyczyną wystąpienia kwasicy jest po pierwsze np. stwierdzona niewydolność nerek i druga sprawa to spożywanie tylko mięsa. Czyli jemy dzień w dzień tylko mięso i nic więcej.
Dlaczego człowiek który pali, je dużo tłustego, słodkiego oraz nie stroni od alkoholu nie narzeka na bóle, złe samopoczucie czy objawy somatyczne. Żywność, którą spożywamy posiada za mały odczyn kwasowy by nas pospolicie mowiąc zakwasić.

Stosowanie preparatów odkwaszających, to efekt placebo. Wiemy, że by te preparaty zaczęły działać, musimy zmienić nasze nawyki żywieniowe na lepsze, a to właśnie dieta ma wpływa na nas, a nie piguły.

Zmieniony przez - justTry w dniu 2015-04-13 13:35:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 6 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 22
Doskonałe właściwości oczyszczające ma woda z cytryną. Jeśli chodzi o bardziej skuteczne i szybsze metody to są takie kuracje jak np. colonpack. W przypadku problemów gastrycznych lepiej jest skonsultować się z lekarzem zanim cokolwiek zacznie się brać.

Zmieniony przez - Marmelado w dniu 2015-05-07 11:56:18
...
Napisał(a)
Usunięty przez krzykacz za pkt 7 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 11
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Blizny- po jakim czasie i gdzie?

Następny temat

kleszcze

Spalanie
Polecane artykuły