Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Wiek
31 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam!
Ostatnio zdarzyło mi się zjeść pół surowe mięso pare razy, znaczy niedogotowane i moje pytanie brzmi czy w piersi z kurczaka mogą być jakieś pasożyty czy w drobiu raczej ich nie ma?
Jeżeli bym jakiegoś zjadł to po jakim czasie powinno się zrobić badanie kontrolne?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Wiek
42 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
Jeśli obróbka termiczna nie było wystarczająca coś tam mogło pozostać jeśli w ogóle było. Jednak nim mięso trafi do sklepów przechodzi szereg kontroli.
Szacuny
1
Napisanych postów
173
Wiek
28 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
5085
Ale pół surowe to znaczy że było w temperaturze większej niż 90 stopni? Białko się scieło tylko środek był lekko różowy jeszcze? Czy całkowicie różowe?