Szacuny
22
Napisanych postów
928
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
12762
witam,
jak w temacie .. co jest mniejszym złem?? wiem że i chleb i płatki kukurydziane słabo wypadają przy płatkach owsianych czy makaronie/kaszy/ryżu ale tylko te 2 produkty nadaja sie dla mnie na śniadanie...
Szacuny
1
Napisanych postów
302
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
109953
Witam!
Tu masz stronkę firmy która produkuje otręby i są one chyba dostępne w każdym większym supermarkecie , że o hiper już nie wspomnę http://www.sante.pl/k18/otreby_i_zarodki#prod109 :) pozdrawiam.
Szacuny
13
Napisanych postów
895
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
63831
Zdecydowanie chleb razowy jest mniejszym złem, jeśli w ogóle jest złem! Przecież większość osób co ma diete poukładaną je chleb razowy. A płatki kukurydziane to syf, pełno chemii i węgli prostych.
Szacuny
1
Napisanych postów
302
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
109953
j/w oczywiście chleb jest lepszym rozwiązaniem...
płatki kukurydziane mają wysoki indeks glikemiczny i są bardzo przetworzonym produktem więc chleb żytni razowy bądź pełnoziarnisty graham będzie o wiele lepszym rozwiązaniem.pzdr
Szacuny
22
Napisanych postów
928
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
12762
ze naj owsiane to ja wiem, ale jak sie chooojowo po nich czuje to chyba tak nie może byc;p
dieta to ma byc przyjemność a nie męczarnia:) tym bardziej ze zawodowcem nie jestem i chyba tej różnicy pomiedzy owsianymi a chlebem razowym nie odczuje ;)