Szacuny
0
Napisanych postów
97
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
668
Witam! mam 16 lat i zacząłem interesować sie pływaniem. zawsze na zawodach między szkolnych byłem 1 na 50m miałem czas ok. 40 sek i tak sie zastanawiam:
czy warto w tym wieku zacząć trenowanie?:> niedaleko mnie jest klub ale sie zastanawiam czy jest sens. i jaki czas trzeba by mieć na 50m na MP żeby sie liczć??:> prosze o odpowiedź pływaków:) pozdro
``im więcej kropli potu na treningu tym mniej krwi na ringu``
Szacuny
53
Napisanych postów
1264
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16210
bo ten obóz jest dla mastersów a to są osoby starsze, w tej szkole w Łodzi nic nie pisze że jest w ogóle pływanie sprawdzałaś to, długo się już interesujesz pływaniem czy to tegoroczna chęć
Zmieniony przez - iza121 w dniu 2009-07-02 16:42:12
ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami
Szacuny
24
Napisanych postów
2026
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
18838
w wieku 16 lat na plywanie zawodowe to juz za pozno. najlepszi zaczynaja jak maja np. 8 lat. widze ze na 50m masz 40sek ale to nie jest taki dobry czas. na MP plywaja po ok.22-23sek. chociaz na plywanie rekreacyjne nigdy nie jest za pozno
Zmieniony przez - Sevillista w dniu 2008-08-19 16:59:07
Nawet najtwardsi mają chwile kiedy potrzebują klęknąć...
Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
12
Hej ;d ja mam 15 lat i zastanawiam się czy isc do szkoly sportowej ;D ja na 50 m mam 42 sek. Jestesm dziewczyna ;D;D nie wiem czy to dobrze poradzcie mi czy mam isc do sportowej szkoly czy nie zrobie siary
Szacuny
53
Napisanych postów
1264
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16210
Jeśli chciałabyś pływać zawodowo jak kolega wyżej to ten czas jest kiepski delikatnie mówiąc, tylko że szkoła sportowa nie polega tylko na pływaniu jest szereg innnych dyscyplin, druga kwestia to nie wiadomo czy masz już dobrą technike i prędkość słabą w wodzie czy może twój czas opiera się tylko na szybkości bez techniki (ta opcja dawałaby ci jeszcze jakieś szanse) no i nie pisałaś jakim stylem to pokonywałaś
1
Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
12
Płynęłam kraulem a co do wieku no to chyba dobry bo niedlugo ide do liceum wiec moge wybrac liceum sportowe i chce się zapisać do klubu pływackiego w lodzi.
Szacuny
53
Napisanych postów
1264
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16210
ale przy pływaniu jest to już strasznie późno jak na duże postępy i przyszłość związaną z płyaniem dużo za późno niestety, chyba że miałabyś niesamowity talent połączony z czuciem wody, dobrego trenera, ale czas 42s na to psecjalnie nie wskazuje chyba że uczyłaś się sama i jest on spowodowany brakiem techniki
Zmieniony przez - iza121 w dniu 2009-07-02 13:25:47