Szacuny
4
Napisanych postów
344
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1826
Witam .Może ktoś mi pomoże .Od jakiegoś czasu mam taki problem że pęka mi skóra na palcach przy paznokciach. Jest to strasznie uciążliwe bo czasem nawet nie mogę wziąść niczego do ręki tak bolą .Lekarz powiedział mi że to jest brak witaminy a + e .Brałem tą witamine w kapsułkach i dupa nic nie pomaga .Jeszcze ważne chyba jest że te palce pękają jakiśczas i potem jakiś czas jest spokój . aby dokładnie widać było o co chodzi wklejam zdjęcie
Szacuny
50
Napisanych postów
1331
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
15055
1. albo brak witamin
2. albo za malo natluszczania (polecam neutrogene + witaminy bierz nadal)
3. albo jakas alergia
4. albo jakis grzyb (badanie mikologiczne, albo clotrimazol w masci - bez recepty mozna kupic - przynajmniej przez 4 tyg)
Szacuny
3
Napisanych postów
255
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
2837
Wiem ze temat bardzo stary, ale nie chce zakladac nowego zbey nie dublowac, wiec pisze tutaj. Problem identyczny jak autor tematu. Obecnie mam na 3 palcach w ten sam sposób pęknięta skóre. Jest to pewnie spowodowane zimnem oraz ciezkimi warunkami pracy, ale nie tylko. Jak to leczyc ? Pomysły ? Kremy nie pomagaja. Brałem masc na zamówienie ze zwiekszona zawartoscia witaminy A, używałem kremy Garnier czerwony, jakies inne kremy Vichy itp. Nic nie pomaga. Czy znalazł ktos jakis zloty srodek co robić aby to jak najszybciej zaleczyc/wyleczyć ?