Szacuny
3
Napisanych postów
653
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
23067
potrzebuje odrdzewić stare obciązenie, slyszalem ze pepsi nadaje sie do takich rzeczy, prawda to, stosował ktoś może?
i czy to ma byc pepsi czy cocacola? czy bez róznicy?
Zmieniony przez - Maggot515 w dniu 2013-05-21 18:29:46
Szacuny
6313
Napisanych postów
78023
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766933
Napoje gazowane są nieodłącznym elementem diety sporej części osób. Nie ulega też wątpliwości, że cukier w nich zawarty oraz różne inne dodatki, jak kwas fosforowy nie wpływają pozytywnie na nasze zdrowie oraz sylwetkę. O ile w przypadku tego drugiego, możemy wybierać napoje zero, bez cukru, na bazie słodzików, o tyle inne składniki niestety nie wpływają dobrze na nasze zdrowie. Z tego też względu warto mieć na uwadze to, aby z umiarem je spożywać, gdy mamy taką ochotę. Bazować z kolei warto na wodzie wysokozmineralizowanej, która jest dobrym źródłem wapnia i magnezu.
Odnośnie do napojów gazowanych zero, warto poczytać więcej w tym oto artykule:
Niewiele osób zdaje sobie z tego sprawę, ale popularny napój, jakim jest Cola, bardzo dobrze sprawdza się w sytuacji, gdy chcemy pozbyć się rdzy z danego elementu. Wystarczy wrzucić dany element do pojemnika z Colą. Czas zależny jest od wielkości elementu. Z reguły wystarczy około 24 godziny. Po wyjęciu elementu należy go dokładnie obmyć i wytrzeć.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
Nie próbowałem nigdy ale podobno z zapieczonymi śrubami daje radę najwyżej stracisz 4 zeta. Mozesz troszkę też szczotką drucianą przeczyścić czy papierem ściernym.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
3
Napisanych postów
653
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
23067
a chłopaki co stosowali jak to działa? to zżera normalnie tą rdze czy jak? czytałem o tych zapieczonych śrubach, znowu inni piszą że to g**** daje, tutaj przy obciązeniu nie ma takiego problemu i faktycznie mozna to zwyczajnie szczotką przejechać, ale jestem ciekaw jak cola działa. nie było akurat oryginalnej w sklepie a czytałem ze tylko oryginalna działa, wrzuciłem to w wode gazowaną i zasypałem kwaskiem cytrynowym, torytycznie też powinno coś pomóc, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Zmieniony przez - Maggot515 w dniu 2013-05-21 21:01:59
Szacuny
497
Napisanych postów
18907
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
65886
Jak są to płaskie talerze (toczone itp.) to ja bym proponował tarczą ścierną, elegancko do czystego metalu w chwile wyczyścisz, jak oryginały to szczotka druciana na wiertarkę Ale co do tematu to też słyszałem o śrubach ale nie stosowałem, kiedyś nawet w TV pokazywali jak typ na karoserię samochodu polał to to tak jak gdyby rozmiękczyło / utleniło tą korozję, później tarł to folią aluminiową by oczyścić, ale nadal pozostało zardzewiałe (w sensie ze takie brudne, jak to rdza) tak że jak chcesz je doczyścić do połysku samym myciem w coli to raczej nie, ale próbuj co Ci szkodzi