czy pierś z kurczaka/indyka podczas smazenia, lub pieczenie traci bialko. bo wiadomo ze traci duzo wody. ??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
czyli jeśli mam 30 dkg piersi , wiec na okolo 60 g białka w sumie.
poprzyrządzeniu jak pierś waży poiwedzmy 20-25 dkg , białak jest tez 60 gramów. zgadza sie?
idąc tym tropem jak sie piecze np 30 dkg piersi przez 12 godzin :) , i koncowa waga naszej piersi ma powiedzmy 100 gram to jest dalej 60 gramów białka.? no to wtedy pierś ma 60 % białka . nieźle
poprzyrządzeniu jak pierś waży poiwedzmy 20-25 dkg , białak jest tez 60 gramów. zgadza sie?

idąc tym tropem jak sie piecze np 30 dkg piersi przez 12 godzin :) , i koncowa waga naszej piersi ma powiedzmy 100 gram to jest dalej 60 gramów białka.? no to wtedy pierś ma 60 % białka . nieźle

...
Napisał(a)
chyba raczej nie ,jezeli masz np 200 g surowej piersi to od tego odejmij20/30 proc wody a z reszty wylicz bialko ,tak mi sie przynajmiej wydaje ,ale zobaczymy co inni powiedza.
a gdybys piekl kuraka przez 12h to by sie spalil.
a gdybys piekl kuraka przez 12h to by sie spalil.
...
Napisał(a)
bialko nie wyparuje, liczymywartosc makroskladnikow przed obrobka
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
tylko woda odparowuje a białko najwyżej do aminków się rozłoży
jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak
...
Napisał(a)
no a jak jak sie ma sprawa z tluszczem podczas opiekania? - mam opiekacz elektryczny i jak wkladam tam kielbaske, to chyba troche tych wartosci z tluszczu ktore ma kielbasa nalezy odliczyc?
pozdro & pocwicz
...
Napisał(a)
Podczas obróbki termicznej białko się ścina, więc na pewno nie mamy do dyspozycji co do ułamka grama tyle samo, co przed obróbką.
Poza tym, jest różnica między tym, co zjemy, a tym, co tak na prawdę organizm wykorzysta -> ta różnica leci codziennie do kibla.
Poza tym, jest różnica między tym, co zjemy, a tym, co tak na prawdę organizm wykorzysta -> ta różnica leci codziennie do kibla.

...
Napisał(a)
ja na ten post powiem tylko ===>
nie piszcie takich textów bo mnie rozwalają za bardzo

nie piszcie takich textów bo mnie rozwalają za bardzo

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
tak odlicz sobie
a tak na poważnie to nigdy nie wiadomo ile tam z tego poskapuje
Zmieniony przez - Rothen w dniu 2006-07-22 21:43:20

a tak na poważnie to nigdy nie wiadomo ile tam z tego poskapuje

Zmieniony przez - Rothen w dniu 2006-07-22 21:43:20
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!