Szacuny
2
Napisanych postów
292
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2648
witam co myslicie o tym posilku? i kiedy go najlepiej zjesc przed czy po treningu i czy on wogule jest odżywczy bo pare osob co cwiczy to je a wyglądajom na to ze wiedzom co robiom ja tez to jem a co wy na to?????????
a to przepis jak ktos tego nie zna
2 lub 3 jajka wymieszac z platkami owsiannymi az zrobi sie z tego papka i usmazyc na oleju czy margarynie obojetnie jak placek!! w smaku dobre
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Dobrze dobrana dieta jest podstawą kształtowania sylwetki i zdrowia. Warto jednak wiedzieć, co powinno znaleźć się w takiej diecie. Niestety nie każdy zdaje sobie z tego sprawę. Podstawą diety zbilansowanej powinny być odpowiednie źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Im mniejsze przetworzenie produktu, tym lepsza jest jego jakość. Warto więc zwracać na to uwagę. Do zalecanych źródeł składników odżywczych zaliczyć możemy:
Jak łatwo zauważyć zarówno jaja, jak i płatki owsiane są wymienione w zalecanych wyżej źródłach makroskładników. Można więc komponować z ich różnego rodzaju posiłki. Jak kto lubi. Bez wątpienia jednak unikać należy margaryny. Ogromna ilość omega 6 z dodatkiem utwardzanych tłuszczów trans jest bardzo niekorzystnym połączeniem dla naszego organizmu. Smażyć warto na oleju kokosowym, maśle klarowanym, czy smalcu.
Szacuny
11
Napisanych postów
124
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3751
Za***iste śniadanko w mojej modyfikacji wygląda następująco:
100gr płatków owsianych lub mussli
3 jaja
1 banan
1/2 szklanki maślanki trusk.(do polania na gotowy omlet)
Płatki moczę w gorącej wodzie żeby namiękły, wkrajam w to banana i wrzucam jaja. Wszystko podsmażam, wrzucam na talerz i polewam maślaneczką do której dosypuję porcję białka w proszku(jeżeli dysponujemy). Jak dla mnie najlepse śniadanie jakie dotychczas wymyślono:D
Szacuny
11
Napisanych postów
124
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3751
Aggress no jasne ale ja si enie bawie w zadne miski, poprostu po odcedzeniu wrzucam na rozgrzana patelnie, wbijam jajeczka i pokrojony owoc i mieszam. Sposob przyrzadzania dowolny:) smacznego naprawde pyszunia...