Witam, jestem nowy na forum. Mam wade postawy, plecy wklęsło-wypukłe - odstające łopatki, jama brzuszna przesunięta do przodu, górna część kręgosłupa odchylona do tyłu jak w kifozie. Czy można to skorygować(mam 14 lat)? Jeśli tak to jakie są na to ćwiczenia? Proszę o podanie kilku ćwiczeń, z góry dzięki. Pozdro
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Witaj. Uważam ze najlepszym sposobem na skorygowanie Twojej wady kręgosłupa będzie chodzenie na basen albo na ćwiczenia korekcyjne. Najlepiej to i to. Najlepiej byś poszedł do fizjoterapeuty i wtedy dostaniesz odpowiednie ćwiczenia korekcyjne dla Twojego schorzenia.
pozdrawiam
pozdrawiam
...
Napisał(a)
powinienes poprosic lekarza rodzinnegoi o skierowaniue do ortopedy- zrobic rtg kregoslupa. bardzo dobre rezultaty daje noszenie gorsetu ortopedycznego (to nic straszneo, w ogole nie boli i mimo ze jest troche niewygodny mozna z nim swobodnie funkcjonowac)jestes bardzo mlody i mozna te wade skorygowac, ale trzeba zabrac sie za to jak najpredzej i wylacznie pod kierunkiem ortopedy.
...
Napisał(a)
cd
gorset moze zaordynowac tylko ortopeda, jesli takie bedzie wskazanie w twoim wypadku. gorset jest w 100% refundowany przez nfz.
gorset moze zaordynowac tylko ortopeda, jesli takie bedzie wskazanie w twoim wypadku. gorset jest w 100% refundowany przez nfz.
...
Napisał(a)
gorset nic nie da jak się nie będzie ćwiczyć. codzienna gimnastyka gorset wtedy to da. inaczej nie.
...
Napisał(a)
owszem- rehabilitacja pod kierunkiem rehabilitanta jest bardzo pożądana.
...
Napisał(a)
polecam poradnie wad postawy :)
jakby nie było własnie ci osobnicy sie takimi problemami zajmuja:d
pozdr
jakby nie było własnie ci osobnicy sie takimi problemami zajmuja:d
pozdr
...
Napisał(a)
potrzebujesz skierowania do ortopedy. on oceni do jakiego leczenia cie zakwalifikowac. jesli twoja wada postawy nie bedzie ogromna powinien zajac sie toba fizjoterapeuta
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!