Szacuny
6
Napisanych postów
911
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
10895
Witam , sprawa wyglada nastepujaco.
Moje ogolna suplementacja wyglada tak:
Bialko biogenix prolongatu moraz carbo biogenixa.
od 3 tygodni robie cykl na nitro II + horse power.
Robilem sobie w 2 tygodniu cyklu badania krwi i moczu.
Moja matka byla odebrac wyniki i pierwsze co rzucilo sie w oczy to wlasnie jakies plytki krwi , ktore mam jeszcze w normie ,ale od ostatnich badan mocno spadly(byly robione rok temu chyba)
Pierwsze co pani doktor zapytala moja matke czy syn bierze jakies odzywki.
"tak cos tam bierze" I w tym momencie moja matka zostala zaatkowana.
- PANI PRACUJE W SLUZBIE ZDROWIA I NIE WIE, ZE ODZYWKI TO POWODUJA
itd itp
Powidzieala ,ze musze to odstawic i zrobimy badania next przed wakacjami.
Nie robilem zadnego cyklu w zyciu na koksie, ani nic z tych rzeczy.
Kiedys poprostu duzo schudlem ze 105 na 81 kilo ,ale to bylo z rok temu... akualnie robie mase.
Moje pytanie jest takie , co mam powiedziec rodzicom ,ze to nie jest wina bialka i carbo:/ jakies badania czy cos jakbym mogl prosic.
Carbo jest w mojej stalej suplementacji od dawna, a bialko stosuje od 1,5 miecha ,aby uzupelnic braki w diecie.
Co zrobic z tymi plytkami krwi ,aby ich poziom sie zwiekszyl ? Co radzicie? Ogolnie ta doktorka tak nastraszyla moja maatke, ze dawno tak w****ionej jej nie widzialem.
mam 22 lata , dieta jest.
pzdr
Szacuny
57
Napisanych postów
2417
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
25081
szczerze powiem Ci tak , z tym chudnieciem to mamy podobnie (ja skoczylem ze 102 na 76 ) ale badania mam w normie wszystkie wiec to raczej ni ma zwiazku , sadze ze ani carbo ani tym bardziej pl nie maja na to wplywu bo pl sam biore i zadnych niezgodnosci w wynikach ni ma , moze hp albo nb II cos takiego wywoluja , staraj sie szamać dużo warzyw i owocow , gdzies czytalem ze to ma jakis zwiazek z ''plytkami krwi'' , pozdr ;]
Szacuny
1396
Napisanych postów
35562
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
150829
no-boostery mogą powodować spoadek aktywnosci płytek krwi, niedopłytkowosc (choc tutaj jej jescze nie ma) mogą powodować braki witaminy b12 i kwasu foliowego, bądź też nadużywaniem aspiryny. zrób inne badanie, gdyż jest (bardzo niewielkie) ryzyko że oniżnie poziomu trombocytów sygnalizuje jakąs chorobę wątroby/nerek, albo jakąś infekcje wirusową. Carbo i białko nie mają tutaj nic do rzeczy.
Edit: no własnie, masz już 22 lata, weź życie we własne ręce, bo starzy tak długo Cie wychowywac bedą, jak długi im na to pozwolisz.
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2007-03-20 15:10:12
Szacuny
16
Napisanych postów
2627
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
33410
Witaj, oddaje krew już od paru dobrych lat (na koncie już ponad 7litrów) i nigdy nie miałem problemów z wynikami mimo że oddawałem krew w trakcie stosowania wielu supli. Tu masz link do mojego posta w dziale nutrifarm w którym pytałem o przeciwwskazania co do stosowania suplementów a oddawania krwi - https://www.sfd.pl/Suplementy_a_oddawanie_krwi_-t309990.html
co do matki to wyślij ją do lekarza sportowego/apteki to może im uwierzy że to nic szkodliwego Ja swego czasu dałem swojej wszystkie opakowania i powiedziałem że jeśli mi nie wierzy to niech idzie do znajomej w aptece to jej powie że nic szkodliwego nie łykam
Zmieniony przez - skorup w dniu 2007-03-20 16:37:34
Szacuny
6
Napisanych postów
911
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
10895
DZieki za wpisy
@faftaq
Zrobilem tez badania moczu , wszystko w normie.
Wiek podalem ,bo moze sie przydac, nie wiem. Jestem na utrzymaniu rodzicow, mieszkam z nimi i wiadomo ,ze sie martwia, w sumie tez zaczalem nad tym myslec , wkoncu jak za malo tych plytek to gorsze krzepniecie krwi , krwotoki ,wiec to nie takie cos co mozna zlekcewazyc.
Poszukalem troche na necie, ale nie ma odpowiedzi jak je podniesc, co ograniczac w diecie czy cos:/
wątek dalem tutaj , bo jak widac, po nazwie tematu tutaj pasuje.
Ciekawe czy z tym nitro to prawda... i czy zaprzestac cyklu ? jestem prawie w polowie...;;
Szacuny
10
Napisanych postów
878
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
40578
sory ze odswiezam, ale mam ten sam problem jeszcze rok temu miałem 191 a ostatnio 139 ;/ moze to temu ze jestem jakis lekko podziębiony ale martwi mnie to ze mam ich strasznie mało
1
"Schowaj miecz swój do pochwy, bo wszyscy, którzy za miecz chwytają, od miecza giną."
Mat 26, 52.
Szacuny
1
Napisanych postów
18
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
377
Witamina K - Jej podstawowa funkcja wypusywana w podrecznikach to własnie tworzenie płytek krwi. Tak przynajmniej pamiętam.
Szpinak, brokuły, wiekszość zielonych ważyw pewnie to w sobie ma. Zacznij więc szamać!
Proponuje jeść te warzywa w mniejszych porcjach ale częściej w czasie dnia - lepsza wchłanialność. Też najlepiej z jakimś tłuszczem to jeść - witamina K należy do tłuszczów rozpuszczalnych w tłuszczu właśnie.