"""""""Jeżeli masz zespół 'dźilberta' czy jak to sie pisze to tego sie nie da wyleczyc nie jest to grozne dla organizmu jezeli kontorlujsze poziom bilirubiny.Wiadomo watraba jest bardziej obciazona wiec hepatil/essentialne itp mile widziane.Nie ma racjonalnego wytlumacznie skad sie ona bieze.Czesto po okresie rozwoju sama znika.
Moja rada jest picie duzo wody, spozywanie gluzkozy , herbat moczapednych ,poniewaz z moczem usuwany jest nadmiar bilirubiny.
I nie jedz zadnych czekolad szczegolnie w takiej ilosci!!
"""
nie wiem czy mam zespół "dżilberta" bo miałem robiona szczepionke przeciwko sepsie i to mogło wpłynąć na podwyzszona bilirubine dzis robilem i mam 1,8 bilirubine. Sylivit 150 teraz biore. moze to są złe leki i na inne sie przerzucic? mozna to jakos zbić (tą bilirubine) aby badania wyszły ok??
Moja rada jest picie duzo wody, spozywanie gluzkozy , herbat moczapednych ,poniewaz z moczem usuwany jest nadmiar bilirubiny.
I nie jedz zadnych czekolad szczegolnie w takiej ilosci!!
"""
nie wiem czy mam zespół "dżilberta" bo miałem robiona szczepionke przeciwko sepsie i to mogło wpłynąć na podwyzszona bilirubine dzis robilem i mam 1,8 bilirubine. Sylivit 150 teraz biore. moze to są złe leki i na inne sie przerzucic? mozna to jakos zbić (tą bilirubine) aby badania wyszły ok??