witam zacząłem robić pompki pod rożnymi katami,nogi wyzej itd. narazie robie tak ok 600 pompek w 35-40 seriach , trening ten trwa ok 1 godziny i chcialbym sie dowiedziec czy to aby nie za duzo i co powinienem zmienic (trening robie 6 razy w tygodniu)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Wszystko zależy od tego co chcesz tymi pompkami osiągnąć, jak wygląd/siłę to nie tędy droga :)
...
Napisał(a)
no zalezy mi wlasnie na rozwinieciu miesni barkow plecow i troche klaty , no i zwiekszeniu troche sily
...
Napisał(a)
Jeżeli zależy Ci na rozwinięciu mięśni:
barków: pompki z nogami wyżej, ale sporo wyżej
pleców: podciąganie się na drążku, jak nie masz to nawet na drzwiach czy na szafie możesz się podciągać (dbając o wszelkie względy bezpieczeństwa)
klatka: pompki z rękami szerzej, robiąc je na podwyższeniach, pn krzesłach zwiększasz zakres ruchu.
Jeżeli chodzi ci o siłe, proponuję wrzucić do plecaka jakieś obciążenie, od choćby bańkę z wodą i/lub piaskiem
Myślę że nie powinieneś wykonywać tak wysokopowtórzeniowych treningów, a bardziej skupić się na napięciu mięśni i dokładnym może nawet czasami powolnym wykonaniu ruchu.
barków: pompki z nogami wyżej, ale sporo wyżej
pleców: podciąganie się na drążku, jak nie masz to nawet na drzwiach czy na szafie możesz się podciągać (dbając o wszelkie względy bezpieczeństwa)
klatka: pompki z rękami szerzej, robiąc je na podwyższeniach, pn krzesłach zwiększasz zakres ruchu.
Jeżeli chodzi ci o siłe, proponuję wrzucić do plecaka jakieś obciążenie, od choćby bańkę z wodą i/lub piaskiem
Myślę że nie powinieneś wykonywać tak wysokopowtórzeniowych treningów, a bardziej skupić się na napięciu mięśni i dokładnym może nawet czasami powolnym wykonaniu ruchu.
www.facebook.com/ZaHoryzont <--- Trochę o podróżach.
...
Napisał(a)
a z tym ze trening robie 6 razy w tygodniu moze byc jakis problem zwiazany z przetrenowaniem , chcialbym tez dobic do 1000 pomek na trening a moze nawet wiecej tylko nie wiem czy beda z tego jakies efekty
...
Napisał(a)
Halo? Nie rozumiesz że zależy od tego co jest twoim celem? Jeżeli chcesz wymiatać w pompkach to rób ich na ilość, tylko trening 6 razy w tygodniu przy takich ilościach pompek to za dużo. Rób chociaż poprawnie te pompki.
www.facebook.com/ZaHoryzont <--- Trochę o podróżach.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!