Chodzi o ofekt anaboliczny a nie uzupełnienie glikogenu.
...
Napisał(a)
Uzupełnienie glikogenu nie jest ważne. I w wpc+carbo po treningu wcale nie chodzi o jakiś tam glikogen. Po treningu organizm potrzebuje energii by zainicjować procesy anaboliczne. Same WPC jest w stanie zatrzymać katabolizm i rozpocząć sygnał anaboliczny, bo część aminokwasów zostanie "zmarnowana" na energie. Lepiej dodać węgli które posłużą jako źródło energii, a aminokwasy jako budulec.
Chodzi o ofekt anaboliczny a nie uzupełnienie glikogenu.
Chodzi o ofekt anaboliczny a nie uzupełnienie glikogenu.
...
Napisał(a)
panowie, odbiegacie od tematu, ja pytałem co jesli by np carbo zastąpic cukrem stołowym....
...
Napisał(a)
Pytanie jest dobre, gdzieś czytałem że ponoć cukry rafinowane(jak biały)spowalniają regeneracje. Ale nie jestem w stanie podać źródła.
...
Napisał(a)
Dlaczego uważam że lepsze gdyż jest bardziej kompleksowe. A zdecydowanie postawić możesz na banany
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
bardziej kompleksowe? glukoza i malto tez mi kompleksowy zestaw...
kiryl3, fajnie jakbys znalazł to źródło, bo widze że tak naprawde to ludzie mają przekonania ze cos jest lepsze bo... bo tak... z tego co narazie widze to nikt nie podał konkretnego przeciwwskazania dla białego cukru.
Aha i nie twerdze ze będe stosowal... pytanie zadałem z ciekawosci...
kiryl3, fajnie jakbys znalazł to źródło, bo widze że tak naprawde to ludzie mają przekonania ze cos jest lepsze bo... bo tak... z tego co narazie widze to nikt nie podał konkretnego przeciwwskazania dla białego cukru.
Aha i nie twerdze ze będe stosowal... pytanie zadałem z ciekawosci...
...
Napisał(a)
nie sacharoza full kompleks
Badań niestety nie mam czasu szukać być może ktoś znajdzie. Jak napisałem wybieram banana czy tak czy tak.
Badań niestety nie mam czasu szukać być może ktoś znajdzie. Jak napisałem wybieram banana czy tak czy tak.
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
No własnie nie znam żadnego źródła. Po prostu pamiętam że w jakiejś dyskusji ktoś użył takiego argumentu. Wiec to może być mit...
...
Napisał(a)
ja miałem miesięczną przygodę z powodu braku gotówki i powiem ze oprócz smaku nie zauważyłem różnicy między cukrem a carbo
Nic nie przebije siły motywacji
...
Napisał(a)
Węgle w carbo bądź co bądź,ale uwalniają się dłużej od prościutkiej sacharozy z cukru. Zatem mniejsze ryzyko insulinooporności.Dodatkowo carbo jest lepsze smakowo.
A najwartościowszym produktem(nie mówię,że najszybciej uzupełniacym glikogen) byłyby właśnie owoce-rodzynki/banan
A najwartościowszym produktem(nie mówię,że najszybciej uzupełniacym glikogen) byłyby właśnie owoce-rodzynki/banan
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
Tak, ale w porze potreningowej nie ma co się obawiać insulinoodoporności. W tym czasie organizm radzi sobie z węglami inaczej, nie za pomocą insuliny(czy jakoś tak, vide odpowiedni artykuł w Badania Naukowe).
Polecane artykuły