Stosuje diete na mase.
Ważę 74kg więc powinienem przyjmować około 150g białka...
Codziennie jem jajka, ser, od czasu do czasu pije mleko,...
Ile z tego powinno być białka pochodzacego z mięsa i z ryb?
Staram się codziennie albo co drugi dzień jeść udko z kurczaka, od czasu do czasu też tuńczyka, ale wydaje mi się, że to za mało. Jak obliczyć ile białka powinno być z mięsa/ryb? Do uzupełnienia diety stosuje też gainery i białko w proszku, ale w ich przypadku udało mi się gdzieś wyczytać, że powinno stanowić nie więcej jak 20-25% spożywanego białka w ciągu dnia.
PS. Przepraszam za ewentualne błędy merytoryczne, ale ból rany po wyrwanym zębie jest gorszy od bólu głowy i dekoncentruje o wiele bardziej :/
2. Chciałbym zadać również drugie pytanie. Mam nadzieje, że ktoś mi odpowie bez konieczności zakładania nowego tematu :) Czy jeżeli w tabelach kalorycznych jest napisane ileś tam g białka, węglowodanów na 100g to czy są uwzględnione... części które się nie je? To znaczy, jeżeli mam banana i w tableki jest 24g węglowodanów na 100g banana to czy uwzględnione to jest ze skórą? Czy mam ważyć banana bez skórki? Albo biorąc udko z kurczaka. Czy w tabeli w tych 100g są uwzględnione kości?
Pozdrawiam
Zmieniony przez - toba94 w dniu 2014-08-18 22:46:23