Szacuny
1732
Napisanych postów
2711
Wiek
34 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
241251
oooo gąske polecam, robiliśmy kiedyś w soku jabłkowym.. 4 godziny się piekła, ale smak był powalający. Tylko nigdzie nie mogę upolować ostatnio
kurczakowe wariacje: 1 kg piersi z kurczaka
musztarda
5 płaskich łyżek mąki kukurydzianej
150 g tartej mozarelli
sól
Mozarelle wymieszać w płaskiej misce z mąką.
piersi pokroić i rozbić na cienkie kotlety. Kotlety posolić. Każdy kotlet posmarować z dwóch stron musztardą i następnie obtoczyć w mieszance, ulożyć na blaszce na papierze do pieczenia. Piec ok 20 min w 220 stopniach.
Jadłam z kaszą gryczaną i sosem pomidorowym.
Zmieniony przez - cod123 w dniu 2017-05-09 12:41:40
Szacuny
6010
Napisanych postów
10090
Wiek
33 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
214572
super te piersi z kurczaka wyszły!
Hmmm gąski to ja nigdzie w sklepie nie widziałam ale się rozejrzę pamiętam, jadłam nadziewaną farszem szyjkę gęsią w knajpie żydowskiej mmm ale to dobre było
Zmieniony przez - missInvincible w dniu 09/05/2017 12:53:07